Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

FileCap bevat nu ook e-mail encryptie

Dit artikel delen:

FileCap, het cloudless product voor het verzenden en ontvangen van grote bestanden, maakt het nu ook mogelijk om e-mails en bijbehorende onderwerpen versleuteld te versturen. Sinds de invoering van Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) mogen documenten die privacygevoelige informatie bevatten, niet meer onbeveiligd online worden gedeeld. Uit de praktijk blijkt dat niet alleen documenten, maar ook e-mails gevoelige informatie bevatten. De nieuwe release van FileCap (4.2) biedt de mogelijkheid om zowel documenten als de e-mailuitwisseling zelf, in een beveiligde omgeving te delen.

In tegenstelling tot veel onveilige publieke file transfer-diensten, wordt de FileCap server niet gehost in een public cloud, maar staat bij de klant of een reseller. Bestanden worden na encryptie in de beveiligde omgeving opgeslagen. Door deze lokale opslag behoudt de klant de controle over de bestanden die verzonden of ontvangen worden. Mocht een gebruiker per ongeluk een mail met bijlage naar een verkeerde persoon versturen, kan deze eenvoudig ‘terug getrokken’ worden.

In veel organisaties worden regelmatig e-mails met privacygevoelige informatie verstuurd. Om ervoor te zorgen dat ook deze gegevens niet op straat komen te liggen, bevat de nieuwe FileCap versie een optie voor e-mail encryptie. Klanten klikken in Outlook op de FileCap knop, waarmee ze de volledige e-mail, het subject en de bijlage versleuteld naar de ontvanger versturen. Deze krijgt een e-mail met een url, als hierop geklikt wordt krijgt de ontvanger een sms met een unieke code of hij  voert een wachtwoord in. De url leidt de ontvanger naar een webportaal, waar hij met de sms-code of het afgesproken wachtwoord kan inloggen en toegang krijgt tot de  versleutelde mail en bijlages. In deze portaal kan hij ook reageren op de mail, zodat de gehele  correspondentie in een beveiligde omgeving blijft, maar hij kan de e-mails en bijlages ook downloaden. De ontvanger hoeft geen FileCap licentie te hebben of plugins te installeren, wat het gebruiksgemak voor alle partijen vergroot.

Bert Janssen, IT security consultant bij FileCap: “Werknemers bij zorginstellingen of overheidsinstanties vinden het soms makkelijk om bepaalde gegevens, zoals een BSN of naam en geboortedatum van een persoon, als subject van een mail te gebruiken. Dat is begrijpelijk, maar volledig tegen de wet. Ook ín mails staat vaak informatie die er niet thuis hoort. Met de nieuwe FileCap versie hoeven werknemers hun gewoontes niet volledig aan te passen. Het enige dat ze moeten doen, is in Outlook de ‘veilige FileCap mail’-knop gebruiken. Dit is klantvriendelijk én veilig, dus we verwachten dat veel klanten gebruik gaan maken van deze gratis update.”

FileCap 4.2 is vanaf vandaag beschikbaar een gratis te gebruiken voor FileCap klanten.

Meer weten over FileCap? Bekijk de demo, of ga naar de vernieuwde website vindt u alle informatie over de mogelijkheden en de prijzen. Ook kunt u een gratis testversie aanvragen.

 

Over Filecap

FileCap is een cloudless oplossing voor werknemers die bestanden met privacygevoelige informatie willen delen met collega’s en klanten, en/of hun mail en onderwerp versleuteld willen versturen. De FileCap server wordt niet gehost in een public cloud, maar op een beveiligde omgeving. Door deze lokale opslag behoudt de klant de controle over de bestanden die verzonden of ontvangen worden. FileCap biedt maximale veiligheid en optimaal gebruiksgemak in één. Meer dan 100.000 tevreden gebruikers versturen dagelijks grote en/of gevoelige bestanden met behulp van FileCap. Door gebruikers ervan te verzekeren dat bestanden alleen voor de gewenste ontvangers beschikbaar zijn, ondersteunt FileCap bovendien internationale privacywetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-13T12:45:02.000Z FileCap
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.