Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

G DATA kondigt zakelijke security portfolio aan

Dit artikel delen:

G DATA Software kondigt zijn nieuwe zakelijke oplossingen aan. G DATA Business LineUp 14.2 biedt beveiliging op basis van Artificial Intelligence, machine learning, VM Security en multi-client functionaliteit. De nieuwe G DATA Business Solutions 14.2 is vanaf nu beschikbaar.

“Dankzij onze DeepRay technologie kunnen we gecamoufleerde malware veel eerder ontdekken dan traditionele technologieën,” aldus Eddy Willems, Security Evangelist bij G DATA. “De nieuwe G DATA Business LineUp 14.2 kan hierdoor al in een vroeg stadium schade door malware voorkomen. Cybercriminelen kunnen op deze manier geen grote hoeveelheden endpoints infecteren en minder geld verdienen aan malwarecampagnes.”

Zakelijke beveiliging dankzij Machine Learning en Artificial Intelligence 

G DATA Business Solutions 14.2 is dankzij DeepRay technologie in staat om veel sneller gecamoufleerde malware te detecteren vergeleken met traditionele beveiligingsoplossingen. De technologie brengt de detectie van dreigingen naar een hoger niveau met behulp van Artificial Intelligence en is gebaseerd op een zelflerend systeem, die camouflage malware rechtstreeks op de computer van de klant detecteert. Op deze manier komen cybercriminelen niet meer weg met het aanpassen van de vermomming van malware maar moeten ze de malware zelf herschrijven.

G DATA Deepray gebruikt een neuraal netwerk dat bestaat uit verschillende perceptrons om verdachte processen te identificeren en te analyseren. Het netwerk werkt met een algoritme dat voortdurend wordt getraind door middel van adaptief leren en de expertise van G DATA analisten. Daarbij worden diverse soorten uitvoerbare bestanden gecategoriseerd aan de hand van verschillende indicatoren zoals: de verhouding tussen bestandsgrootte en uitvoerbare code, de gebruikte compiler versie en het aantal geïmporteerde systeemfuncties.

Als DeepRay beslist dat een bestand verdacht is, wordt er een diepe analyse uitgevoerd in het  geheugen van het overeenkomstige proces. Dit omvat het identificeren van patronen die kunnen worden geassocieerd met bekende malwarefamilies of algemeen kwaadaardig gedrag. Dankzij DeepRay detecteren de beveiligingsoplossingen van G DATA gecamoufleerde schadelijke bestanden veel eerder dan oudere technologieën. Op deze manier kan een malware campagne al in een vroeg stadium worden voorkomen.

Veilig werken met virtuele machines

Virtual Desktop Infrastructures (VDI) worden in veel bedrijven toegepast. Voor IT-beheerders zijn antivirusoplossingen niet altijd even gemakkelijk te beheren, vanwege de vele middelen die nodig zijn om signature updates uit te voeren. Met de nieuwe G DATA VM Security technologie worden virtuele omgevingen beschermd via een externe scanserver. Daarnaast wordt er een signature-less Light Agent op elke virtuele client gebruikt, inclusief alle G DATA technologieën zoals DeepRay® en AntiRansomware. Alleen de op handtekening gebaseerde scanprocessen worden uitbesteed aan de scanserver. Hierdoor kunnen gebruikers hardware- en onderhoudskosten besparen. G DATA VM Security ondersteunt tevens Microsoft HyperV en VMware vSphere virtualisatieplatforms.

Centraal beheer in een handomdraai

IT-beheerders zorgen voor de beveiliging van hun klanten en beheren de beveiligingsarchitectuur voor hen. G DATA heeft daarom een multi-client functionaliteit ingebouwd in haar managed endpoint security en endpoint protection bedrijfsoplossingen. Dankzij de multi-client functie kunnen G DATA beveiligingsoplossingen voor meerdere klanten of vestigingen door één organisatie worden beheerd. Dit bespaart tijd en opslagcapaciteit.

G DATA Business Solutions 14.2 in een oogopslag

 • G DATA Antivirus Business;
 • G DATA Client Security Business;
 • G DATA Endpoint Protection Business;
 • G DATA Managed Endpoint Security.

De belangrijkste functies van G DATA Business Solutions 14.2

 • Nieuw: DeepRay - bescherming tegen camouflage malware door Artificial Intelligence en machine learning;
 • Gelaagde beveiliging voor Windows-, Mac- en Linux-clients voor uitgebreide efficiënte beveiliging tegen online bedreigingen;
 • Nieuw: beveiliging voor virtuele machines dankzij G DATA VM Security;
 • Nieuw: multi-client mogelijkheden;
 • Optioneel: mail security met serveronafhankelijke centrale e-mailbeveiliging inclusief virus- en spamfilters;
 • Optioneel: netwerkcontrole voor de volledige infrastructuur, van printers tot servers;
 • Optioneel: patch management module die software security lekken op tijd dicht;
 • Optioneel: Linux Web Security Gateway uitgerust met op Squid gebaseerde webgateways en uitgebreide bescherming tegen virussen en phishing.

U kunt G DATA business solutions gratis uitproberen via: https://www.gdata.be/bedrijven/trialformulier

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-12T15:12:10.000Z G DATA
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.