Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Telenet kiest Infradata als Security partner

Dit artikel delen:

Infradata implementeert de Signaling Firewall oplossing van BroadForward bij Telenet voor de beveiliging via 2G-, 3G-, 4G- en later 5G-netwerken.

Infradata en BroadForward zijn trots om aan te kondigen dat ze door Telenet zijn geselecteerd om een geconvergeerde firewall oplossing te implementeren. De firewall biedt Telenet Group, de grootste aanbieder van breedbanddiensten en een van de grootste mobiele operatoren in België, een extra beveiligingslaag voor zowel SS7- als Diameter-netwerken om aanvallen te detecteren en te voorkomen, zoals diefstal van abonnee-IDs, inhoudsdiefstal en valse abonnee profielen. 

Infradata is de grootste BroadForward Partner met meerdere gecertificeerde ingenieurs, die door BroadForward worden erkend als technische experts van hun oplossingen, waaronder de 5G-ready producten voor routing, interworking, beveiliging en number portability. Infradata wordt reeds jarenlang door Telenet geselecteerd op basis van de technische knowhow en praktische ervaring om een op BroadForward gebaseerde oplossing te ontwerpen, implementeren en ondersteunen.

De firewall-oplossing is de eerste single engine softwareoplossing die is ontworpen om bescherming te bieden via 2G-, 3G- en 4G-protocollen en zal later ondersteuning voor 5G (HTTP / 2) bevatten. De oplossing maakt beveiligingsmaatregelen voor alle netwerkprotocollen mogelijk. Het omvat berichtscreening en -filtering voor SCCP-, TCAP-, INAP- en MAP-berichten volgens de relevante GSMA FS.11 (SS7)-specificaties, evenals ondersteuning voor FS.19 (Diameter), die beveiligingsmaatregelen mogelijk maakt zoals anti-spoofing en Diameter peer authenticatie. 

Infradata Managing Director Nico van Buitenen voegde toe: “De geconvergeerde Firewall-oplossing biedt Telenet een geleidelijk pad naar een geconvergeerde beveiligingsarchitectuur over Diameter, SS7 en later HTTP/2 - vereist voor 5G-signalering. Telenet heeft nu een zeer flexibele centrale firewall-functie die werkt in bestaande, huidige en toekomstige netwerken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-19T15:39:54.000Z Infradata NV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.