Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ESET gelauwerd als ‘Strategic Leader’ in AV-Comparatives Endpoint P R tests

Dit artikel delen:

ESET, een wereldleider in cybersecurity, werd uitgeroepen tot ‘Strategic Leader’ in het Endpoint Prevention and Response (EPR) Comparative Report 2021, een van de meest uitgebreide tests ooit uitgevoerd door AV-Comparatives voor endpoint-detectie- en responsoplossingen (EDR) en endpointbeveiligingsproducten.

Het ESET PROTECT Enterprise-pakket, bestaande uit ESET PROTECT Management Console, ESET Endpoint Security, ESET Enterprise Inspector en ESET Dynamic Threat Defense, versie 8.1, is in het rapport getest.

AV-Comparatives, een toonaangevende onafhankelijke testorganisatie bekend om zijn innovatieve real-world testen, onderwierp producten van 10 leveranciers aan een reeks van 50 gerichte aanvallen, telkens ingezet met verschillende technieken en tactieken.

Op basis van deze uitgebreide tests heeft AV-Comparatives een Enterprise EPR CyberRisk Quadrant™ ontwikkeld dat “rekening houdt met de efficiëntie van elk product bij het voorkomen van inbreuken, de resulterende uitgerekende besparingen, de aankoopkosten van het product en de precisiekosten van het product (opgelopen als gevolg van valse positieven)”. ESET en zijn oplossingen werden uitgeroepen tot Strategisch Leider, de hoogste certificering in het kwadrant. Strategische Leiders worden gedefiniëeerd als "EPR-producten met een zeer hoog investeringsrendement en een zeer lage totale eigendomskosten ... dankzij uitzonderlijke technische mogelijkheden, gecombineerd met redelijke kosten". Bovendien ontwikkelen strategische leiders "doorbraakideeën en implementeren deze op indrukwekkende wijze in hun producten."

ESET behaalde hoge scores in de categorieën actieve preventie, passieve respons en gecombineerde preventie/responsmogelijkheden, met respectievelijk 96%, 100% en 98%.

Het rapport stelt dat ESET PROTECT Enterprise uitzonderlijk goed presteerde in 50 afzonderlijke aanvalsscenario's en toonde aan dat het een uitzonderlijk product is voor bedrijven. De intuïtieve en gebruiksvriendelijke console werd geprezen, samen met de contextuele gegevens die werden verstrekt, zodat beveiligingsanalisten prioriteiten kunnen stellen, bedreigingen kunnen beperken en onderzoeken.

“We zijn weerom erg trots dat ESET en ESET PROTECT Enterprise erkend werden als strategische leiders. Het bevestigt dat onze preventie- en reactiemogelijkheden effectief zijn en dat SOC-analisten nuttige contextuele gegevens ontvangen om waargenomen bedreigingen correct te beoordelen en prioriteiten te verlenen, » aldus Righard Zwienenberg, senior research fellow bij ESET.

Andreas Clementi, CEO en oprichter van AV-Comparatives, zei: “ESET behaalde niet alleen een hoge gecombineerde score in preventie en respons in de test, maar toonde ook uitstekende algemene detectie- en rapportagemogelijkheden. De lage totale eigendomskosten van ESET verzekerden opnieuw de positie van ESET als strategische leider in deze editie van de AV-Comparatives-test”. 

Voor meer informatie over de bekroonde oplossingen van ESET, klik op https://www.este.com/be-nl/

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-21T10:54:10.000Z Key Communications


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.