Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ESET partner van Intel om endpoint-beveiliging te verbeteren

Dit artikel delen:

Door de complexe en evoluerende aard van ransomware, een steeds meer gevreesde bedreiging voor werk en persoonlijk leven van zijn klanten, zal ESET Intel® Threat Detection Technology (Intel® TDT) integreren in zijn meerlaagse technologiesuite. De voordelen van deze integratie zullen beschikbaar zijn in een volgende versie van ESET-endpoint producten. In de eerstvolgende versie zal ESET zich richten op endpoints uitgerust met Intel Core™ en pc's met Intel vPro Windows 9de generatie en nieuwere die Intel® TDT out-of-the-box gebruiken.

GPU ontgrendelen voor beveiliging en doorzoeken van telemetrie op de siliciumlaag voor ransomware-bedreigingen

Bratislava, 3 maart 2022 - ESET, leider in platforms voor endpoint protection, met hoofdzetel in de EU, zal Intel® Threat Detection Technology (Intel® TDT) integreren in zijn meerlaagse technologiesuite.

Door de complexe en evoluerende aard van ransomware, een steeds meer gevreesde bedreiging voor werk en persoonlijk leven van zijn klanten, zal ESET zijn technologieën verbeteren met ransomware-detectie die enkel Intel-hardware kan bieden. Met technologische innovaties die vaak nieuwe tools genereren voor de aanhoudende groei en beveiliging van KMO’s, betekent de integratie van Intel® TDT dat ESET-software voor endpoint protection op Intel-gebaseerde pc's superieure bescherming tegen ransomware zal bieden.

“Deze samenwerking erkent de onmiddellijke boost in bescherming tegen ransomware die de integratie van Intels op hardware gebaseerde ransomware-detectie zal bieden. Het gebruik van telemetrie op CPU-niveau is een efficiënte maatregel waarmee kwaadaardige versleuteling beter kan gevolgd worden. Voor ESET betekent dit het blootleggen van ransomware terwijl deze de detectie in het geheugen probeert te ontspringen. ESET heeft altijd de voorkeur gegeven aan een meerlaagse aanpak en door de siliciumlaag hieraan toe te voegen, benadrukken we dat de op hardware gebaseerde beveiliging de volgende stap is in de strijd tegen bedreigingen”, zegt Előd Kironský, hoofd Endpoint Solutions and Security Technologies bij ESET.

Door de verwoestende effecten van eerdere ransomware-aanvallen en de toenemende complexiteit voor het onderhouden van veilige endpoint-beveiliging, blijft ransomware een groot probleem. Om dit aan te pakken, zal het integreren van verbeteringen voor ransomware-detectie in de oplossingen van ESET voor endpoint protection een betere immuniteit bieden tegen de meeste ectieomleidingen. Bovendien, door de voortdurende evolutie en vooruitgang in Intel® TDT machine learning, zal de capaciteit van de ESET-oplossingen om ransomware-varianten te detecteren simultaan toenemen.

Voor ESET en zijn klanten ligt de meerwaarde van deze samenwerking in de bijkomende voordelen in het gebruik van Intel® TDT machine learning-modellen m ransomware te helpen detecteren en tegelijkertijd deze verwerkingseisen te downloaden op de geïntegreerde grafische controller (GPU) van Intel, met behoud van hoge systeemprestaties.

“Een lage impact op de systeemprestaties is iets waaraan ESET altijd prioriteit heeft gegeven in zijn meerlaagse architectuur en voor veel klanten is dit een belangrijk verkoopargument. Het gebruik van technologie die ons kan helpen nog beter te voorkomen en te beschermen, terwijl de prestaties behouden blijven, is een win-winsituatie”, zegt Kironský.

De voordelen van deze integratie zullen beschikbaar zijn in een volgende versie van ESET-endpoint producten. In de eerstvolgende versie zal ESET zich richten op endpoints uitgerust met Intel Core™ en pc's met Intel vPro Windows 9de generatie en nieuwere die Intel® TDT out-of-the-box gebruiken.

“Ransomware treft zowel kleine als grote bedrijven en kan wereldwijde een economische impact hebben. We zijn blij samen te werken met ESET, dat een echt wereldwijde implementatie heeft. De ransomware-optimalisaties van ESET werken voor zowel Intel vPro Enterprise als onze nieuwe Intel vPro Essentials voor KMO’s. Dit biedt een aantrekkelijk hardware- en softwarepakket, dat beveiliging biedt aan bedrijven, ongeacht hun omvang, en nog effectiever zal zijn als ESET-software wordt uitgevoerd op Intel-gebaseerde pc's”, besluit Carla Rodriguez, Sr Director Ecosystem Partner Enablement bij Intel Corp.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-03T07:51:41.000Z Key Communications


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.