Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ESET in het hart van de Europese digitale veiligheid

Dit artikel delen:

ESET bekleedt een bevoorrechte positie : een IT-bedrijf gevestigd in de EU en actief op het wereldvlak. Deze globale situatie, gecombineerd met Europese waarden, stelt het in staat om succesvol actief te zijn op wereldvlak in de digitale veiligheid, een ruimte gebaseerd op vertrouwen. Op dit bepalende historische moment - de oorlog in Oekraïne - is het niet voldoende te doen alsof je waarden als betrouwbaarheid en integriteit hooghoudt.

Gelukkig zijn de resultaten sterker als kernwaarden de fundamenten van een instelling (of het nu een bedrijf of zelfs een politieke entiteit is) onderbouwen. Een blik op de oorsprong van ESET, opgericht meer dan 30 jaar geleden, kan een actuele vraag oproepen: "Heeft de weg die ESET koos, weg van traditionele wereldwijde computerhubs en zonder het voordeel van publieke aandeelhouderskapitaal, het bedrijf op unieke wijze voorbereid voor dit moment?"

Een Europese visie op digitale veiligheid 

Met zetel in Bratislava, Slowakije - lid van de EU sinds 2004 – is ESET het eerste Slowaakse bedrijf en een van de eerste IT-beveiligingsbedrijven dat het label “Cybersecurity Made in Europe” van ECSO (European Cyber Security Organisation) kreeg. Dit label erkent de capaciteiten en inzet van een bedrijf om burgers, bedrijven en overheidsinstanties te beschermen tegen cyberdreigingen. Het benadrukt ook de kwaliteit en waarden van beveiligingsleveranciers die aan de criteria voldoen.

Op het vlak van de EU-lidstaten kreeg ESET Duitsland het keurmerk “IT Security Made in Europe” van TeleTrust, de grootste organisatie voor IT-beveiliging van Duitsland. ESET, een pionier in cyberbeveiliging en de grootste IT-beveiligingsprovider in de EU, heeft zich bij het initiatief aangesloten door de conformiteitsverklaring te ondertekenen, waarmee het zijn toewijding aan EU-gegevensbescherming onderstreept en betrouwbare computerbeveiligingstechnologieën levert.

Het label “IT Security Made in Europe” van TeleTrust bepaalt dat een bedrijf, om in aanmerking te komen, betrouwbare IT-beveiligingsoplossingen moet bieden zonder verborgen toegang (geen backdoors). Bovendien moeten onderzoek en ontwikkeling van de producten van het bedrijf plaatshebben in de EU en moet het bedrijf voldoen aan de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU.

Brug naar een toekomstgericht Europa

Labels en onderscheidingen zijn enkel geldig als inspanningen worden geleverd. Dit geldt voor individuen, groepen, bedrijven en vakbonden. ESET werkt al meer dan 30 jaar om de bescherming van internetgebruikers en hun sociale, wetenschappelijke en technologische vooruitgang (scientific and technological progress) te garanderen in een wereld die steeds meer digitaal wordt. Op EU-niveau heeft ESET partnerschappen gesloten met de publieke en private sector door gebruik te maken van de expertise van beide. Dit heeft zich uitgebreid tot samenwerking voor onderzoek in grote Europese wetenschappelijke projecten en met beveiligingsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van de digitale wereld.

Om slechts een paar van die samenwerkingen te noemen: ESET heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar malware zoals Kobalos en Windigo in samenwerking met continentale wetenschappelijke en onderzoeksorganisaties. Het bedrijf heeft ook de politie geholpen, bijvoorbeeld via Europol's European Cybercrime Centre, wat geleid heeft tot wereldwijde verstoringen en verwijderingen (takedowns of major botnet) van grote botnetoperaties.

ESET bekleedt een unieke plaats op gebied van beveiliging op het continent en heeft zelfs het grootste marktaandeel in Oekraïne. Hierdoor kan het nauwkeurige telemetrie bieden in zake malware die de regio treft en wordt de bescherming van klanten wereldwijd verbeterd.

Wat malware-onderzoek en product-R&D betreft, biedt de positie van het bedrijf diepgaande mogelijkheden en stelt het in staat om op wereldschaal cybercriminaliteit en cyberagressie (company to fight against cybercrime and cyber-aggression) te bestrijden, zelfs in de moeilijkste omstandigheden.

De afgelopen weken was er grote belangstelling voor de nieuwe EU-lidstaten en meer bepaald voor hun vitaliteit en vermogen om te begrijpen wat er in Oekraïne gebeurt en wat dit onthult, zowel in zake fysieke veiligheid als digitaal Europa. ESET is klaar om zijn rol in deze taak op te nemen en zijn lang verworven ervaring en expertise te delen.

Wenst u informatie over de crisis in Oekraïne, bezoek dan UA Crisis - ESET Response Center https://www.eset.com/int/ua-crisis/.

Voor meer informatie over het onderzoek van ESET, ga naar: WeLiveSecurity en ESET Research’s Twitter page

Wilt u meer weten over de activiteiten van het bedrijf, bezoek dan ESET corporate blog. Als u meer wilt weten over de activiteiten van ESET op het gebied van overheidszaken, ga dan naar deze dedicated page.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-15T17:51:34.000Z Catherine DADESKY


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.