Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ESET vernieuwt productportfolio voor nog betere bescherming van bedrijven

Dit artikel delen:

Het ESET PROTECT-platform onderging heel wat wijzigingen om IT-managers nog beter te helpen bij het beheren van beveiligingsrisico's. ESET Enterprise Inspector, de populaire endpoint detectie en respons (EDR)-oplossing is nu beschikbaar vanuit de cloud en kreeg de naam "ESET Inspect Cloud". Daarnaast hebben verschillende endpoint-oplossingen voor Windows, macOS en Android ook belangrijke veranderingen ondergaan.

Bratislava, 30 maart 2022 – ESET, een wereldleider in cyberbeveiliging, heeft een update aangekondigd van zijn producten voor bedrijven, van welke grootte ook, om ze te helpen voorkomen dat cybercriminelen schade op hun netwerken zouden aanrichten. Het ESET PROTECT-platform onderging heel wat wijzigingen om IT-managers nog beter te helpen bij het beheren van beveiligingsrisico's. ESET Enterprise Inspector, de populaire endpoint detectie en respons (EDR)-oplossing is nu beschikbaar vanuit de cloud en kreeg de naam "ESET Inspect Cloud". Daarnaast hebben verschillende endpoint-oplossingen voor Windows, macOS en Android ook belangrijke veranderingen ondergaan.

Al meer dan 30 jaar investeert ESET in verschillende lagen van eigen technologieën die inbreuken op de endpoints en systemen van zijn klanten door bekende en onbekende bedreigingen helpen voorkomen. “We staan voor de vooruitgang die digitale technologie mogelijk maakt. Ons doel: de digitale beveiliging bieden die zorgt dat de systemen van een organisatie soepel en veilig blijven werken”, zegt Pavol Balaj, Segment Director bij ESET. “Geen enkel modern bedrijf, groot of klein, kan overleven zonder een efficiënte reactie op een computerinbreuk. Door gebruik te maken van de krachtige preventie-, detectie- en responstechnologieën van ESET, in de vorm van ons uitbreidbare ESET PROTECT-platform, kunnen bedrijven genieten van de meest dichte, meerlaagse en efficiënet bescherming in de sector.”

Gloednieuwe ESET Inspect Cloud

ESET Inspect Cloud is een geavanceerde cloudgebaseerde tool waarmee het ESET PROTECT-platform kan evolueren naar een Extended Detection and Response (XDR)-oplossing voor beveiligings- en risicobeheermogelijkheden op ondernemingsniveau. Dit omvat geavanceerde jacht op bedreigingen, respons op incidenten, uitgebreide netwerkzichtbaarheid, cloudgebaseerde verdediging gen bedreigingen en meer. ESET Inspect Cloud identificeert kwaadaardige codes, terwijl de ESET PROTECT management console de gebruiker volledig inzicht geeft in de respons.

Gloednieuwe ESET PROTECT

Het ESET PROTECT-platform werd verbeterd met als hoofddoel IT-managers te helpen de beveiligingsrisico's in hun omgevingen beter te beheren. Ten eerste zorgt een automatisch updatemechanisme ervoor dat alle ESET Endpoint-agents en geïmplementeerde oplossingen altijd up-to-date zijn, waardoor de taak van de managers lichter wordt. Vervolgens zorgt een diepgaande integratie van ESET Inspect Cloud en het ESET PROTECT-platform voor een veel soepelere ervaring, met her-ontworpen dashboards en meer gestroomlijnde implementaties. Bovendien biedt ESET PROTECT nu een dashboard voor ESET LiveGuard Advanced, een geavanceerde oplossing voor bescherming tegen bedreigingen met cloud-sandboxing, die verdachte bestanden analyseert ingediend door endpoints en zo nieuwe of nooit eerder geziene bedreigingen detecteren.

Om beheerders te helpen hun bedrijven beter te verdedigen in het tijdperk van telewerken, zal ESET PROTECT de nieuwe Brute Force Attack Protection-module voor Endpoint Security for Windows-producten bevatten. Door gegevens voor cloudreputatie te combineren met het gissen naar wachtwoorden en honeypot-systemen, blokkeert de Brute-Force Attack Protection-module van ESET herhaalde infiltratiepogingen. Ten slotte zullen ESET Endpoint Security en ESET Endpoint Antivirus nu ARM64-versies aanbieden wegens de verwachte groei van ARM64-hardware door de toegenomen vraag naar het verwerken van nieuwe technologieën zoals beeldschermen met hoge resolutie, realistische 3D-games en spraakherkenning, enz.

Bovendien kunnen managers, dankzij een nieuwe webcontrolefunctie in ESET PROTECT Cloud, de toegang van werknemers tot websites regelen vanaf hun mobiele Android-apparaten. Met ingebouwde categorieën en aangepaste regels kunnen managers URL's op een zwarte of op een witte lijst zetten of waarschuwen voor URL's die naar sites met schadelijke inhoud leiden.

Voor Mac-gebruikers heeft ESET een nieuwe versie van ESET Endpoint Antivirus uitgebracht, gebaseerd op een microservice-architectuur die de vroegere monolithische versie vervangt. Zo heeft ESET Endpoint Antivirus een verbeterd multi-threaded conceptie voor sneller scannen. Het is stabieler omdat falende componenten automatisch opnieuw kunnen opstarten in plaats van de hele applicatie te laten crashen. Het heeft ook een betere beveiligingsisolatie dat componenten kunnen uitgevoerd worden met niet-bevoorrechte gebruikersrechten en het is compatibel met Apple M1-apparaten via Rosetta 2.

Voor bedrijven die niet over interne expertise beschikken om hen optimale bescherming te bieden, vullen ESET Professional Services de verschillende updates van hun beveiligingsoplossingen aan. Organisaties kunnen de tools en kennis van het ESET team van experts gebruiken om de beveiligingsuitdagingen die uniek zijn voor hun bedrijf te diagnosticeren en op te lossen.

Organisaties kunnen gebruikmaken van de tools en kennis van ESET's team van experts om de unieke informatiebeveiligingsuitdagingen van hun bedrijf te diagnosticeren en op te lossen. Zo wordt de vooruitgang beschermd. ESET biedt een catalogus aan diensten, van implementatie en maatwerk tot training en ondersteuning. Organisaties kunnen volop profiteren van diensten zoals ESET Managed Detection & Response zonder een intern team van cyberbeveiligingsexperts te moeten hebben of kunnen hun beveiliging maximaliseren door een "tweede paar ogen" toe te voegen aan hun bestaande team.

Als privébedrijf op technologie gericht, heeft ESET altijd een wetenschappelijk, security-first-benadering gevolgd, met de vroege adoptie van machine learning en de kracht van cloud computing om zijn wereldwijde bedreigingsinformatiesystemen te ontwikkelen. Het bedrijf wordt regelmatig uitgeroepen (has continuously been named) tot topspeler en industrieleider voor Enterprise Solutions.

"Met deze verschillende updates van onze producten hebben we een schat aan diagnostische systemen gecreëerd om te voorkomen dat kwaadaardige codes het bedrijfsnetwerk binnendringt. Op het moment dat een bedreiging wordt geïdentificeerd, dan detecteren en reageren onze technologieën - terwijl we organisaties op de hoogte houden. Over de hele wereld zijn de systemen van ESET dan meteen klaar om soortgelijke bedreigingen op te sporen. Het is een kwestie van veiligheid in aantallen”, besluit Balaj.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-30T17:34:15.000Z Key Communications


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.