Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een veilige onderneming, zowel online als offline

Dit artikel delen:

Wie zelfstandige is of baas is van een (grote) onderneming weet dat veiligheid cruciaal is. Tegenwoordig zetten we massaal in op online veiligheid en willen we laptops en online bedrijfsgegevens maximaal beschermen. Helemaal terecht, maar ook offline beveiliging blijft ontzettend belangrijk. In dit artikel vind je enkele tips voor een veilige onderneming.

Veilige website

Wie een eigen zaak heeft, wil uiteraard een product of een dienst verkopen. Vroeger gebeurde dat enkel offline, vandaag zijn heel wat diensten en producten enkel online te vinden. Heb je een website en bijhorende webshop, dan is een goede beveiliging ervan erg belangrijk. Als je een website bezoekt, zie je in de adresbalk vaak https staan voor het webadres. Dat is het teken dat een potentiële klant een veilige website bezoekt. Om die https te verkrijgen, moet je een SSL-certificaat aanschaffen. Dat zit vaak bij de aankoop van een domein of bij het abonnement dat je neemt bij een websitebouwer. Voert een klant zijn bankgegevens in op een website met SSL-certificaat, dan mag hij er zeker van zijn dat die gegevens veilig zijn en geëncrypteerd worden.

Veilig betalen

Over bankgegevens gesproken, potentiële klanten zullen enkel iets aankopen op je webshop als dat op een veilige manier kan gebeuren. Een veilige manier van betalen is via iDeal of Bancontact, de Belgische variant ervan. Als een klant een betaling doet op een webshop wordt hij doorgeleid naar de omgeving van zijn bank en kan je in die vertrouwde omgeving veilig betalen. Er zitten meerdere beveiligingen op doordat je je pincode moet invoeren en vaak ook gebruik moet maken van een kaartlezer.

Documenten wegbergen

Als ondernemers krijg je ook met heel wat administratie te maken. Hoewel het grootste deel ervan digitaal beschikbaar is, heb je ongetwijfeld ook nog mappen met papieren. Die documenten zijn vaak vertrouwelijk en laat je dus maar beter niet rondslingeren. Kluizen zijn voor elke ondernemer een goede investering om documenten veilig in weg te bergen.

Media wegbergen

Heb je een hip en trendy bedrijf, dan heb je misschien een vlogcamera in je bezit of een dure smartphone om sociale media te beheren. Zulke media wil je uiteraard niet in een gewone kast wegbergen, dus dan is een datakluis een goed idee. Bovendien is deze kluis brandwerend waardoor je toestellen veilig zijn mocht er brand uitbreken.

Veilig kantoor

Tot slot doe je er goed aan om het kantoor van waaruit je opereert ook fysiek te beveiligen. De installatie van een alarm en/of camera’s is zeker het overwegen waard. Tegenwoordig zijn alarmen gekoppeld aan een alarmcentrale dus zodra er ongewenste bezoekers langskomen wordt er iemand op de hoogte gebracht. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-20T21:14:15.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.