Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Toptips van ESET voor energiebesparing met elektronische toestellen

Dit artikel delen:

Het aantal aangesloten apparaten in onze huizen is de afgelopen jaren explosief gestegen. Vroeger waren er laptops en desktops, smartphones en tablets. Nu kunnen we een breed scala smarthome-apparatuur hieraan toevoegen: AI-spraakassistenten, smart-tv's en verbonden deurbellen. Naar schatting bezit een gemiddelde Europese huishouden er nu ongeveer 17, vergeleken met 20 in de VS.

1 december 2022 - Een jaar geleden waren maar weinigen van ons bekommerd om hoeveel energie we verbruikten en nog minder namen de moeite om na te gaan hoeveel we jaarlijks uitgaven. Dit zou veranderen naarmate westerse landen serieus meer aan de overstap naar koolstofneutraliteit dachten. Maar door de Russische invasie in Oekraïne gingen de energierekeningen in veel landen de pan uitswingen.

Consumenten zijn op diverse manieren getroffen, afhankelijk van de steun die ze van hun regeringen krijgen. Hun situatie wordt beïnvloed door de hoeveelheid elektriciteit die door gascentrales geproduceerd wordt. Daarom zullen er deze winter nieuwe inspanningen moeten geleverd worden om nieuwe manieren te vinden om de energierekening te verlagen. Een goede startpunt zijn elektronische toestellen die veel elektriciteit verbruiken.

Hier zijn enkele tips om de energierekening te drukken en de planeet wat groener te maken.

Telewerken verhoogt de temperatuur

Het aantal aangesloten apparaten in onze huizen is de afgelopen jaren explosief gestegen. Vroeger waren er laptops en desktops, smartphones en tablets. Nu kunnen we een breed scala smarthome-apparatuur hieraan toevoegen: AI-spraakassistenten, smart-tv's en verbonden deurbellen. Naar schatting (It’s estimated) bezit een gemiddelde Europese huishouden er nu ongeveer 17, vergeleken met 20 in de VS.

Vandaag worden ze meer gebruikt als gevolgd van hybride- en telewerken. Onze computers stonden vroeger het grootste deel van de week uit. Nu kunnen onze pc, laptop en mobiele apparaten meerdere dagen per week aangesloten blijven als we telewerken. Als we dat vermenigvuldigen met de andere leden van het huishouden, kunnen de kosten heel wat oplopen.

GERELATEERDE LECTUUR: Don’t forget to unplug your devices before you leave for the holidays!

Door inflatie en oplopende rekeningen worden consumenten door hun regeringen aangespoord om hun energieverbruik te verminderen, uit angst voor black-outs. Internetgebruikers worden gevraagd om het ondenkbare te denken.

Toptips om energie te besparen

Sommigen nemen maatregelen zoals een beter isolatie en anderen investeren in eigen de elektriciteitsproductie via zonnepanelen en windturbines. Maar voor de meesten zal de snelste winst komen uit het gebruik van huishoudelijke apparaten. Wat kunnen we doen om het energieverbruik van elektronische toestellen te verminderen en geld te besparen? Hier zijn enkele tips:

1. Bent u op zoek naar nieuwe gadgets? Zoek naar een energiezuinige kit door op Energy Star-accreditatie en/of een goede beoordeling op het EU-energielabel te controleren. Naar het schijnt zou men met het Energy Star-label 30 tot 65% minder energie verbruiken.

2. Is de laptop of het mobiele toestel volledig opgeladen, ontkoppel het dan en gebruik de batterij.

3. Gebruik laptops in plaats van desktops, ze verbruiken minder energie, aldus de Amerikaanse overheid.

4. Vermijd screensavers op toestellen, ze kunnen extra elektriciteit verbruiken.

5. Schakel de "slaapstand" in op toestellen om te zorgen dat ze uitgeschakeld worden als ze niet in gebruik zijn. Elke kleine stijging van het verbruik dat nodig is bij het opstarten, wordt overschaduwd door de besparingen in vergelijking met continu draaiende machines. Door ze vaker in slaapstand te doen, kan hun levensduur verlengd worden.

6. Zelfs als toestellen uitgeschakeld zijn, blijven ze elektriciteit verbruiken als ze aangesloten zijn. Dit "vampier gedrag" kan ongeveer 5% tot 10% toevoegen aan de maandelijkse rekeningen. Koppel alles los dat niet in gebruik is en u kunt meer dan $ 65 per jaar besparen. Het lijkt niet veel, maar in een stad zoals Londen komt dit op jaarlijkse besparingen van meer dan GBP 580 miljoen (US $ 658 miljoen).

7. Overweeg het gebruik van geavanceerde stekkerdozen die ontworpen zijn om te voorkomen dat ze stroom verbruiken wanneer ze niet in gebruik zijn. Het voordeel is dat ze ook handige functies hebben, zoals timers en activiteitenmonitors.

8. Kies het kleinst mogelijke toestel voor videostreaming, afhankelijk van het aantal kijkers. Spelconsoles zijn te vermijden omdat ze 10 keer meer energie zouden verbruiken dan tablets of laptops. Energy Star-gecertificeerde apparatuur voor het streamen van content kan 25-30% minder energie verbruiken dan standaardapparatuur.

9. Schakel de energiebesparende modus in op uw tv, dit dimt de achtergrondverlichting en kan het stroomverbruik met een derde verminderen.

10. Gebruik een slimme meter om het energieverbruik in huis in real time te monitoren. Dit helpt om beter te begrijpen hoe verschillende toestellen het verbruik beïnvloeden. Deze monitoren verbruiken heel weinig elektriciteit en op lange termijn zult u geld besparen.

In tijden van geopolitieke onzekerheid en milieucrisis is geld besparen niet het enige voordeel verbonden aan een lager energieverbruik. Het zal bijdragen tot de nationale energiezekerheid en de planeet redden van extra koolstofuitstoot. Dat is waar we allemaal naartoe zouden moeten werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-01T11:32:51.000Z Key Communications


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.