Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Rotra: Cruciale stap richting de toekomst

De sector logistiek heeft te maken met veel veranderingen. Aan de IT-zijde betekent dat dat de infrastructuur en architectuur zo flexibel mogelijk moeten zijn, om daar continu snel op in te kunnen spelen. Motion10 hielp Rotra daarbij, met een integratieoplossing op basis van BizTalk. Hoe zorgde de IT-afdeling voor management buy-in?

Continuïteit en flexibiliteit
We spraken met Niels Janssen, Corporate ICT Manager bij Rotra, en Daan Krijnen, Manager product & projectontwikkeling. We vroegen naar de aanleiding van het project rondom de ESB op BizTalk. Daan: ”In het verleden werkten we met technologie waarvoor je bij iedere wijziging iemand moest inhuren. Er was nauwelijks kennis van en support voor dat product.” Niels: “Deels ging het in dit project dus om een stuk continuïteit. Daarnaast geeft het extra flexibiliteit voor de toekomst. Je moet sneller en makkelijker applicaties kunnen koppelen.”

Beloof geen gouden bergen in termen van ROI
Niels legde in ons interview wat meer uit over het verkrijgen van de ondersteuning vanuit het managementteam: “Die management buy-in krijgen heeft wel veel tijd gekost. Uiteindelijk misschien wel drie jaar. Dat had te maken met decepties in het verleden. Wat wij daarvan geleerd hebben is: wees in je communicatie naar het management en de rest van de organisatie reëel over de verwachtingen en resultaten.

En besef: ROI is echt een finance-begrip. Dat kun je niet op IT toepassen, dat is een fabel."

Flexibel, beheersbaar en futureproof
De IT-afdeling had vooraf heldere doelen in het oog. Flexibiliteit, beheersbaarheid, toekomstbestendigheid, en een integratie-oplossing die Rotra meer in eigen hand heeft. In hoeverre is dat gelukt?
Daan: “We zijn niet meer afhankelijk van het oude systeem. Dat ten eerste.” Niels gaat verder: “De basis staat nu. We gaan straks aan de slag met een klantportaal en met business intelligence, ook op het Microsoft platform. Daarbij gaat BizTalk ook een grote rol spelen. Daar hebben we veel vertrouwen in.

Voor nu: nieuwe koppelingen met klanten kunnen we nu makkelijk en snel zelf doen. Al onze interne software-ontwikkelaars krijgen straks een BizTalk cursus van Motion10."

Meer over de resultaten, aanpak, en het zorgen voor interne commitment rondom dit project leest u in de volledige case study.

Over Motion10
Wij helpen organisaties om beter, slimmer en efficiënter te werken. Omdat zij willen groeien, veranderen of innoveren. Wij verbinden mensen, systemen en processen. Integratie zit in ons DNA en wij zijn specialisten in digitaal samenwerken en business intelligence. We weten hoe we meer waarde kunnen halen uit de systemen en informatie die organisaties rijk zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-07T16:15:00.000Z Motion10


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.