Achtergrond

Visterin Verdiept: Microsoft is sterkste IT-merk

Apple en Google voeren wereldwijd de lijst aan van meest waardevolle merken. Maar er is ook zo’n lijst voor zakelijke technologie. In deze b2b-lijst staat Microsoft…

‘Glasvezelkloof dreigt voor stad en land’

Snelle internetverbindingen slaan een nieuwe kloof tussen stad en land. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Trump geeft non-Amerikaanse ICT nieuwe kansen’

Trump wil de VS weer groots maken en geeft zo buitenlandse ict juist voordeel. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Microsoft behoedt Windows 7 voor XPocalypse

Microsoft haalt de migratie weg van Windows XP aan om bedrijven te motiveren van Windows 7 af te gaan. Over drie jaar stopt de support, maar…

‘De desktopprocessor is bijna dood’

De desktopprocessor verkeert in zorgwekkende toestand. Dood of op de rand. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Microsoft verdwijnt uit het browserlandschap’

Internet Explorer’s forse marktverlies wordt niet gecompenseerd door Edge. Microsoft verliest. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Cloud is het nieuwe shadow-IT’

Cloud brengt vele voordelen, maar de gemakkelijke ingebruikname heeft een schaduwkant. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

IbanFirst biedt financieel ecosysteem aan KMO’s

Dat handel steeds internationaler wordt, is een tendens die al jaren aan de gang is. Internationaal betalingsverkeer valt dan ook niet meer weg te denken uit…

Visterin Verdiept: Populaire programmeertalen

Wat zijn de populairste programmeertalen? Is het C, Java of PHP of… html? De keuze van een softwareontwikkelaar voor een taal of technologie is cruciaal voor…

‘Softwarefraude Volkswagen reikt tot de top’

Volkswagens dieselgate-affaire leidt nu tot arrestaties. Softwarefraude kost koppen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Safari-bug bezorgt MacBook Pro brakke batterijduur

Apple heeft de oorzaak gevonden van de bizar wisselende batterijduur in reviews van zijn nieuwe MacBook Pro’s. Het zou gewone gebruikers niet raken.

‘Lumia ruimt het veld voor Surface’

De Lumia-smartphones zijn passé; het einde is nabij. Microsoft moet haast wel. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Veel onrust onder Fedict-personeel

Het was nog niet helemaal zeker of de traditionele nieuwjaarsreceptie van Fedict en Agoria zou plaats vinden dit jaar. Fedict wordt immers opgedoekt en maakt plaats…

‘Flash-storage verdringt harde schijven’

SSD’s zijn door NVMe en aanhoudende capaciteitsgroei rijp voor HDD-overname. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Kansen voor ARM-servermarkt nemen af’

ARM-chips zijn op papier veelbelovend voor servers, maar de kans is haast verkeken. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Freeedrive zorgt voor veiligheid achter het stuur

Het gebruik van de smartphone achter het stuur blijft maar stijgen. Een gevolg is dat 23 procent van de auto-ongevallen hieraan gelinkt wordt. De start-up Freeedrive…

‘Apple heeft smartphone-oorlog gewonnen’

Apple heeft de strijd om de smartphone gewonnen, van Nokia, Microsoft en zelfs Google. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Visterin Verdiept: Komt de PC er bovenop?

De voorbije dagen lanceerde de ene fabrikant na de andere op de CES-beurs een nieuwe pc of tablet. Maar kan dit de (zakelijke) pc-markt redden? En…

‘Ingebakken inloginfo moet verboden worden’

Het is triest maar waar: ingebakken inloginfo bestaat nog steeds. Dat kan niet langer. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Serverhardware ondergaat de open source-behandeling

Open source staat vooral bekend als softwarefenomeen, maar het kan ook gelden voor hardware. Recente ontwikkelingen geven serverhardware een open stimulans.

'2017 wordt het jaar van de Windows 10-desktop'

Windows 10 gaat dit jaar hoge ogen gooien, door aanhoudend ontwikkelwerk. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘ICT-componenten krijgen weer aandacht’

Het gaat om het innerlijk, is een wijsheid die ook weer voor ict geldt. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘VR is nog geen echte markt’

Virtual reality is ondanks de hype van afgelopen jaar nog niet doorgebroken. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Het papierloze kantoor is een goed voornemen’

Een goed voornemen voor 2017: papier vervangen en voortaan digitaal werken. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Visterin Verdiept: Waarom CIO’s geen voorlopers zijn

Belgische cio’s en it-managers blijken vaak allesbehalve vooruitstrevend of progressief. In een internationale vergelijking bengelen ze op sommige domeinen, zoals diversiteit en jobmobiliteit, zelfs helemaal onderaan.