• Hiermee samenhangend: ?>.Artikelen met als tag


Visterin Fileert: Waarom Colruyt stopt met e-commerce

Colruyt Group trekt de stekker uit hun Collishop-webshop. Hiermee verdwijnt een van de grote Belgische e-commerce-initiatieven. De vraag is: waarom?

Betaalplatform Stripe ligt uren plat

Stripe is getroffen geweest door een urenlange storing. Het softwareplatform dat voor honderdduizenden websites op de achtergrond de online betalingen verricht, lag er afgelopen donderdag bijna twee uur uit.

Belgische KMO kan niet meer zonder e-commerce

Bijna negen op de tien Belgische kmo’s die aan export doen, halen inkomsten uit e-commerce. Dat blijkt uit een enquête van het vervoersbedrijf FedEx.

Boom in e-commerce creëert niet genoeg jobs

De rek in de online-verkoop is er nog lang niet uit. Ook dit jaar zullen internetwinkels groeien als kool, maar dat levert vooral jobs op in het buitenland. Dat schrijft De Tijd op basis van cijfers…

‘E-commerce staat of valt met pakketpost’

E-commerce verstoort oude zaken, maar vertrouwt erg op een oude zaak: post. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Omoda kiest Sofort voor webshopbetalingen

Schoenenwinkel Omoda maakt de online betaaloplossing van Sofort beschikbaar in de Belgische webshop. Naast de standaard betaalopties als creditcard en paypal kunnen Belgische klanten nu ook online bankoverschrijvingen doen.

Intelligent neemt Byte en HostingXS over

Intelligent, een bedrijvengroep gespecialiseerd in hostingdiensten en moederbedrijf achter het Gentse hostingbedrijf Combell, heeft de Nederlandse hostingspecialisten Byte en HostingXS overgenomen. Dankzij de overnames zet Intelligent een nieuwe stap in het consolidatieproces van de lokale kmo-markt.

Miljard omzet e-commerce in eindejaarsperiode

De Belgische online handelaars hebben een omzet van één miljard euro hebben behaald tijdens de eindejaarsperiode, ofwel 14 procent van hun totale jaaromzet. Schoonheidsproducten, eten en drinken en modeartikelen vormen de top drie van de meest…

Akkoord over nachtwerk in e-commerce

De sociale partners in de handels- en distributiesector hebben een akkoord gesloten over nachtarbeid in de e-commerce. Minister van Werk en vicepremier Kris Peeters (CD&V) omschrijft het als een belangrijke stap nu er een stabiel en…Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.