IT-security Foundation

U zet uw eerste stappen in de wereld van IT-beveiliging en wilt graag meer kennis opdoen U oefent de taak van informatiebeveiliger uit en u wilt graag het IT-jargon onder de knie krijgen

Georganiseerd door Security Academy

Informatiebeveiliging rust op drie pijlers: mensen, processen en technologie. Geen van die drie kan zonder de rest. Maar voor mensen met een niet-technische achtergrond kan juist de technische pijler knap lastig zijn. De IT-wereld maakt gebruik van haar eigen specifieke hulpmiddelen en het bijbehorende jargon, waardoor een gesprek met mensen uit die wereld voor niet-ingewijden soms een wedstrijd Babylonische spraakverwarring lijkt.
Met deze cursus maakt u op een laagdrempelige wijze kennis met de belangrijkste technische hulpmiddelen die de informatiebeveiliger tot zijn beschikking heeft. Er wordt verteld wat er allemaal in de gereedschapskist zit en wat ieder hulpmiddel doet (de concepten worden uitgelegd), zonder dat u daarbij overspoeld wordt met allerlei details over de precieze technische werking.
Doelgroep
Deze cursus is geschikt voor functionarissen die een beperkte technische achtergrond hebben, maar in hun werk wel met technici in gesprek dienen te kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan:
Aankomend informatiebeveiligers
IT Risk functionarissen
IT Governance functionarissen
Auditors wiens werkveld ook IT omvat of gaat omvatten
Lijnmanagers
Service Management functionarissen
Helpdesk medewerkers
Voorkennis
Tijdens de IT-Security Foundation cursus wordt de basis van IT-security behandeld. Het is aan te bevelen dat u in grote lijnen bekend bent met een aantal basisbegrippen uit de IT, zoals bijvoorbeeld IP-adres of netwerk. Verder is er geen voorkennis nodig om aan deze cursus op foundation level niveau deel te kunnen nemen.

woensdag 9 oktober 09:00 t/m donderdag 10 oktober 17:00
Antwerpen
Antwerpen, België
1295,- ex btw
Website bezoeken
Inschrijven
+31 (0)348 40 80 61

Stuur door

Stuur dit evenement door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.