De horeca kampt al jaren met een tekort aan personeel. Heb je een café of restaurant dan is het altijd weer spannend of je een vervanger kunt vinden als een kok of bedienend personeel besluit om te vertrekken. Het is zelfs een belangrijke oorzaak voor faillissementen in deze sector. Een restaurant dat vanwege personeelstekorten maar drie dagen per week open kan, gaat het doorgaans niet redden. Maar er zijn wel automatiseringsopties die het werk een stuk makkelijker kunnen maken.
De bestelzuil
Je kunt in je restaurant gebruikmaken van een bestelzuil of van bestel schermen op de tafels. De klant kan hier zelf aangeven wat hij wil eten en drinken. Als je wilt kan er een optie aan toegevoegd worden om direct af te rekenen. Ideaal als je werkt met takeaway. De klant hoeft alleen nog op de bestelling te wachten en kan daarna meteen vertrekken. Houd er wel rekening mee dat niet elke klant met een bestelzuil of met een aanraakscherm op de tafel overweg zal kunnen. Ook zijn er klanten die speciale wensen hebben, deze zal je alsnog persoonlijk moeten helpen. Het is dus niet zo dat je niemand meer op de vloer nodig hebt.
Digitale kassasystemen
Een digitaal kassasysteem is voor de horeca ideaal. Je kunt het koppelen aan je voorraadbeheer. Op die manier kun je eenvoudig je bestellijsten voor de groothandel samenstellen en hoef je niet steeds handmatig te checken of de uiensoep of de huiswijn moet worden aangevuld. Ook gaan, als je dat wilt, alle bonnen meteen richting je boekhoudprogramma. Op die manier heb je direct zicht op de omzet van die dag, van de afgelopen week of per kwartaal, zodat je eenvoudig de aangifte omzetbelasting in orde kunt maken of de gegevens daarvoor kunt doorsturen naar je boekhouder. Deze kassa systemen kunnen geheel naar wens worden geprogrammeerd zodat ze perfect aansluiten bij de bedrijfsvoering. Digitale kassasystemen worden ook toegepast in supermarkten, in hotels en tal van andere sectoren waar het belangrijk is om meer te kunnen dan simpelweg aankopen of bestellingen verwerken.
Wil jij ook een digitaal kassasysteem?
Ben je op zoek naar een digitaal kassasysteem voor je horecazaak? Neem dan contact op met DISH Nederland. Zij kunnen een kassasysteem voor je bouwen dat perfect aansluit bij je behoeften. Uiteraard kun je ook voor onderhoud en eventuele latere aanpassingen op het systeem bij dit bedrijf terecht. Met een handig systeem dat je orders snel verwerkt kun je ook met wat minder personeel toe. Zo kun je bijvoorbeeld orders die worden opgegeven direct doorsturen naar een scherm in de keuken, zodat de kok meteen aan de slag kan. Het bedienend personeel krijgt een seintje op de handheld dat de bestelling voor tafel 14 klaar staat om te worden uitgeserveerd. Orders voor drankjes worden meteen naar de bar gestuurd waar de barkeeper ze meteen kan klaarzetten. Als de bediening vlot gaat levert dat tevreden klanten en positieve recensies op. Kortom: goed voor de omzet.