Martijn van Lom


Martijn van Lom is een expert van Computable voor de topics Mobility, Security en Maatschappij.

Martijn van Lom heeft sinds januari 2012 de leiding over alle activiteiten van Kaspersky Lab in de Scandinavische en Benelux regio. Het grootste antivirusbedrijf in Europa levert rechtstreekse bescherming tegen IT-bedreigingen, waaronder virussen, spyware, crimeware, hackers, phishing en spam. De technologieën van Kaspersky Lab worden bovendien gebruikt in de producten en diensten van de belangrijkste leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen wereldwijd.

Martijn van Lom is begonnen als sales- en accountmanager bij diverse IT-organisaties, waaronder Copaco, Kaspersky Lab’s distributiepartner in de Benelux. In 2005 trad hij in dienst bij Kaspersky als Sales Manager Benelux. In 2008 gooide Martijn het roer om en ging freelance aan de slag als management consultant en projectmanager voor diverse IT-organisaties, waaronder Siemens en Fujitsu. Na twee jaar keerde hij terug naar Kaspersky Lab, ditmaal in de functie van Managing Director voor de Benelux. In maart 2011 kreeg Martijn daar de verantwoordelijkheid voor de corporate sales in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland bij, in de positie als Head of Corporate Sales Nordics. In januari 2012 werd hij uiteindelijk benoemd tot General Manager Benelux en Nordic.

Kaspersky Lab behoort momenteel tot de top vier securityleveranciers voor eindgebruikers ter wereld. Het doel van Martijn is om binnen twee jaar een plek in de top drie te verkrijgen in de Benelux.

Vakkennis Martijn van Lom

Functiegebieden

Applicatiebeheer, Beveiliging, Consulting/advies, Management, Netwerk engineering/beheer, Research/wetenschap en Systeembeheer.

Onderwerpen

Management, Cloud Computing, Internet, Mobility, Infrastructuur, Datacenters, Security, Beheer, ICT-branche en Digital Workplace.

Programmeertalen/tools

Android, Flash, Java, Javascript en SQL.

Software/hardware

Excel, iPhone/iPad, Mac (OS X), VMWare en Wireless.


Computable Expert
Martijn van Lom

Martijn van Lom
Opleidingsniveau: ABSO/TSO/KSO
Carrièreniveau: Directie
Functie: General Manager Northern Europe
Werkzaam bij: Kaspersky Lab
Bedrijfsgrootte: 1000-1500 personen
Omvang ict-afdeling: 1000 personen en meer
Branche: ICT
Geeft leiding aan: 25 tot 50 personen