Jack Klaassen


Jack Klaassen is een expert van Computable voor de topics Digital Transformation en Digital Innovation.

Jack Klaassen is al dertig jaar actief op het snijvlak van business en technologie. Als Technology Strategist richt hij zich bij Macaw op het verbinden van zakelijke uitdagingen van klanten met (nieuwe) technologie. Daarbij ligt het accent op Microsoft- en Sitecore-technologie. Jack studeerde bedrijfskundige informatica aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij werkt sinds 2004 bij Macaw in verschillende functies. Hij startte als director Business Solutions en was vervolgens manager Interactive. Jack is sinds 2017 Technology Strategist bij het bedrijf. Hij was onder meer werkzaam bij SLTN/Inter Access, waar hij verantwoordelijk was voor Business Intelligence (IBM, Microsoft en Oracle) en Oracle-applicatieontwikkeling.

Technology Strategy Development binnen Macaw is het continue proces van research en knowledge development op het gebied van opkomende technologieën. Tevens omvat dit het initiëren van alle relevante initiatieven en strategieën om deze technologieën op het juiste moment in de best mogelijke delivery structuur te incorporeren in onze oplossingen en ze succesvol te laten gebruiken door onze klanten. De huidige belangrijkste aandachtsgebieden zijn: Enterprise Blockchain, Business Apps, AI en ervoor zorgen dat ze 'the New Normal' worden.

Macaw ontwerpt, creëert en beheert digitale technologieoplossingen voor middelgrote en grote organisaties. Organisaties die vandaag succesvol willen zijn en meegroeien met de sociale, economische en zakelijke ontwikkelingen van morgen.
Organisaties die geloven dat succes in zowel technologie als innovatieve kracht ligt, die ontstaat wanneer de behoeften van morgen de realiteit van vandaag worden.

Macaw is een specialist op het gebied van bedrijfsintegratie, sociale samenwerking, digital transformation, blochchain, cloud, marketingautomatisering, analyse en AI. Macaw blinkt uit door een naadloze integratie van critical informatie-, verkoop- en marketingsystemen, essentieel om voorop te blijven lopen in het voortdurende proces van digitale transformatie.

Macaw heeft een focus op Microsoft en is een premium Microsoft Partner sinds de oprichting van Macaw. In combinatie met het Platinum-partnerschap met Sitecore kan Macaw oplossingen leveren op basis van innovatieve en marktleidende technologie.

Vakkennis Jack Klaassen

Functiegebieden

Consulting/advies, Embedded systems, Management, Informatieanalyse, Projectmanagement, Research/wetenschap en Software-ontwikkeling.

Onderwerpen

Management, Digital Transformation, Business Analytics, Datamanagement, ERP, CRM, Development, Cloud Computing, Internet, Mobility, ICT-branche, Smart Logistics, Onderwijs, Digital Workplace, Digital Innovation, Internet of things en Big data.

Methoden/frameworks

Big Data en Datawarehouse.

Software/hardware

Windows Azure, Microsoft Dynamics en Kunstmatige intelligentie.


Computable Expert
Jack  Klaassen

Jack Klaassen
Opleidingsniveau: HOBU
Carrièreniveau: Senior Management
Functie: Technology Strategist
Werkzaam bij: Macaw
Bedrijfsgrootte: 251-500 personen
Omvang ict-afdeling: 250 t/m 499 personen
Branche: ICT - consultancy & dienstverlening
Geeft leiding aan: 1 tot 10 personen

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.