Alex Donkers


ir. Alex Donkers is een expert van Computable voor de topics Management, Digital Transformation en Big data.

Alex Donkers behaalde zijn MSc in Construction Management and Engineering cum laude in augustus 2019, na het behalen van zijn BSc Architecture, Urbanism and Building Sciences in 2017 aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens zijn afstudeerperiode - werkzaam bij Sweco - onderzocht hij hoe stedelijke data kan worden ingezet om elektrische auto's efficiënter te laten rijden. Tijdens zijn studie vervulde Alex meerdere bestuursrollen, o.a. bij KIVI Bouw, VIRTUe en CHEOPS, behaalde hij meerdere certificaten (o.a. op Harvard University en Kenneth Smith) en nam hij deel aan de Solar Decathlon Middle East 2018, met als doel het meest duurzame huis ter wereld te bouwen in Dubai.

Zijn interesse in technologie en de gebouwde omgeving leidde tot de aanstelling als promovendus aan de Technische Universiteit Eindhoven in oktober 2019, waar hij onderzoek doet naar digital twins, specifiek naar het dynamisch clusteren van semantic web data.

Vakkennis Alex Donkers

Functiegebieden

Informatieanalyse en Research/wetenschap.

Onderwerpen

Digital Transformation, Mobility, Digital Innovation, Internet of things en Big data.

Methoden/frameworks

Agile, UML en Big Data.

Programmeertalen/tools

Python en XML.

Software/hardware

Excel en Kunstmatige intelligentie.

Computable Expert
Alex  Donkers

ir. Alex Donkers
Opleidingsniveau: Universitair
Carrièreniveau: Starter
Functie: Promovendus
Werkzaam bij: Technische Universiteit Eindhoven
Bedrijfsgrootte: 2500-5000 personen
Branche: Construction / Engineering / InstallationWilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.