Sophie Decock


Sophie Decock is een expert van Computable.be voor de topics Digital Transformation, Cloud Computing en Digital Workplace.

Sophie Decock, VMware BeLux Country Manager

Sophie Decock is Country Manager voor VMware BeLux en begon deze functie in juli 2020. Binnen VMware wil ze helpen een veerkrachtige en flexibele organisatie op te bouwen, waarbij ze een motivator wil zijn voor de medewerkers. Ze zal de VMware-business beheren en ontwikkelen om de groeidoelstellingen van VMware in de Belux-regio te realiseren. Met een masterdiploma economie is Sophie zeer gekend met de Belux-markt en alles wat daar omheen hangt.

Sophie is zeker geen nieuwkomer in de sector. Eerder werkte ze al voor Google Cloud, waarbij ze de business en de IT op elkaar heeft afgestemd om bedrijven te transformeren, omdat de transitie niet meer zo business as usual kan worden uitgevoerd. Voordat ze bij Google Cloud aan de slag ging, werkte ze 5 jaar bij ServiceNow. Als eerste Belgische ServiceNow-medewerker had ze het voorrecht om bedrijven te helpen bij het veranderen van de manier waarop mensen werken. Voor ServiceNow werkte Sophie 6 jaar bij de verkoop van IT HW en SW bij EMC en Sun Microsystems, daarvoor 7 jaar bij GE Capital Solutions, waar ze financiële oplossingen leverde aan de eindklanten van Sun Microsystems, Apple en Acer.

Buiten het werk is Sophie getrouwd met Bruno. Ze hebben samen 2 kinderen, Marthe en Camiel. Ze houdt van lopen om in vorm te blijven, maar zeker ook van lekker eten, genieten van een drankje en van tijd doorbrengen met haar familie en vrienden.

Over VMware
VMware vereenvoudigt de transitie van een organisatie tot een digitaal bedrijf dat klanten een betere ervaring biedt en tegelijkertijd werknemers in staat stelt om optimaal te presteren. VMware tools worden ingezet voor gegevensverwerking, de cloud, netwerken, beveiliging en digitale werkomgevingen. Onze software biedt dus een digitale basis voor apps, services en ervaringen die de wereld veranderen.

Vakkennis Sophie Decock

Functiegebieden

Applicatiebeheer, Beveiliging, Kantoorautomatisering, Netwerk engineering/beheer en Systeembeheer.

Onderwerpen

Digital Transformation, Cloud Computing, Mobility, Infrastructuur, Security en Digital Workplace.Computable.be Expert
Sophie   Decock

Sophie Decock
Opleidingsniveau: Postdoctoral
Carrièreniveau: Directie
Functie: Country Leader
Werkzaam bij: VMware
Bedrijfsgrootte: Meer dan 5000 personen
Branche: ICT
Geeft leiding aan: Meer dan 100 personen

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.