Friso Haringsma


Friso Haringsma is een expert van Computable.be voor de topics Datamanagement, Cloud Computing en Datacenters.

Friso Haringsma is een expert van Computable.be voor de topics datamanagement, data center en server infrastructuur dienstverlening, cloud computing.

Friso beschikt over een brede kennis inzake management en strategie en deed bij verschillende IT-bedrijven ervaring op, alvorens hij in 2010 Datacenter United oprichtte. Hij is er nog altijd CEO. Dankzij zijn ervaring met zowel indirecte als directe kanalen in B2C en B2B is Friso Haringsma een echte allrounder.

Onder de leiding van Friso groeide Datacenter United uit tot een topspeler op vlak van datacenter- en cloud diensten. Als fundament van de digitale economie zorgt het bedrijf voor een ideale omgeving om private, hybride en public cloud diensten te draaien. De participatie in 2020 van het beursgenoteerde TINC in het bedrijf onderstreept de langetermijnvisie én het grote vertrouwen in het bedrijf.

Over Datacenter United
Datacenter United is een Belgisch bedrijf dat hoogwaardige datacenterdiensten aanbiedt.
Met drie datacenterlocaties in België, waarvan twee in de haven van Antwerpen en één in Zaventem (bij Brussel), is DCU een interessante lokale partner voor de outsourcing van bedrijfsinfrastructuur. Het ADC2 datacenter in Antwerpen is uniek en is het enige Tier IV datacentrum in België. Elke vestiging is ISO9001, ISO27001, ISAE3402 (SAS70) en PCI DSS gecertificeerd. Dit bewijst dat het bedrijf voldoet aan de normen op het vlak van beveiliging, veiligheid, informatiebeveiliging en operationele en financiële controle.

Vakkennis Friso Haringsma

Functiegebieden

Beveiliging, Management, Netwerk engineering/beheer en Systeembeheer.

Onderwerpen

Management, Digital Transformation, Datamanagement, Cloud Computing, Infrastructuur, Datacenters, Security en Beheer.


Computable.be Expert
Friso  Haringsma

Friso Haringsma
Opleidingsniveau: Universitair
Carrièreniveau: Directie
Functie: CEO
Werkzaam bij: Datacenter United
Bedrijfsgrootte: 11-25 personen
Branche: IT
Geeft leiding aan: 10 tot 25 personenWilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.