Maarten Boerma

Jurylid Computable Awards 2020


Maarten Boerma is een expert van Computable voor de topics Digital Transformation, Cloud Computing en Digital Innovation.

Als Cloud Consulting Partner bij Wipro help ik klanten bij het ontwikkelen en uitvoeren van hun businessstrategie met de nieuwste inzichten en technologie op het gebied van cloud. Het transformeren naar de cloud vraagt namelijk meer dan een verandering in IT-infrastructuur en opslag. Het gaat om mensen, processen en cultuur. Ik help bedrijven hun doelen op dit gebied te realiseren.

Afhankelijk van de behoeften van de klant is dat een IT-transformatie, het inzetten van verschillende vormen van clouddiensten voor zakelijke ontwikkeling, digitale transformatie en marktontwikkeling met innovatieve business SaaS-oplossingen. Hierbij houd ik altijd rekening met de andere belangrijke aspecten naast de technische, zoals de organisatorische, financiële, juridische en compliance factoren. Hierin ben ik een gesprekspartner op alle niveaus, van CxO tot lijnmanager, IT-management, architect, ontwikkelaar en tester. Ik werk graag met grote internationale multidisciplinaire teams om de resultaten op tijd en met de juiste kwaliteit te kunnen leveren.

In mijn vrije tijd ben ik een fervent fotograaf en reis ik de wereld over om de mooiste plekken te ontdekken.

Vakkennis Maarten Boerma

Functiegebieden

Commercie, Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Management, Marketing/promotie, Projectmanagement, Research/wetenschap, Software-ontwikkeling, Testen/implementeren en Training/opleiding.

Onderwerpen

Management, Digital Transformation, Development, Cloud Computing, Internet, Mobility, Infrastructuur, Datacenters, Overheid, Loopbaan, Maatschappij, Start-ups, Digital Innovation, Internet of things en Big data.

Methoden/frameworks

Agile, CMM, Dsdm, ISO-20000, ITIL, Prince2, RUP, Scrum, UML, UX en DevOps.

Software/hardware

Apache, DB2, iPhone/iPad, Mac (OS X), SAP-software, Wordpress en Kunstmatige intelligentie.


Computable Expert
Maarten  Boerma

Maarten Boerma
Opleidingsniveau: Universitair
Carrièreniveau: Ervaren
Functie: Cloud and Digital Advocate
Werkzaam bij: Red Hat
Bedrijfsgrootte: Meer dan 5000 personen
Branche: ICT

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.