Edwin van den Broek


Edwin van den Broek B ICT is een expert van Computable voor het topic Management.

Ik ben mijn carrière gestart als programmeur en heb na 6 jaar de omslag gemaakt naar beheer waarbij ik al snel doorgroeide naar coördinator. Mijn eerste project was in 1999 het millennium project bij Novartis, waarbij de infrastructuur 2000 compliant gemaakt werd van alle Europese vestigingen. Ik heb daarna uiteenlopende projecten gemanaged.

Ik ben generalist met daarin een redelijke nadruk op infrastructuur. Van nature ben ik iemand die het belangrijk vind om structuur aan te brengen waarbij een bestaande projectmethodiek als PRINCE2 een goed handvat is. PRINCE2 is voor mij geen doel maar meer een middel om deze structuur te kunnen verwezenlijken. Afhankelijk van het type organisatie probeer ik in zekere mate pragmatisch met zaken om te gaan. Een organisatie die niet gewend is om projectmatig te werken moet niet vermoeid worden met formele documenten anders dan het noodzakelijke om het project te kunnen managen. Binnen de tegenslagen die je bij elk project wel tegenkomt hanteer ik dan ook veelal het motto: “als het niet gaat zo als het moet, dan moet het maar zoals het gaat” waarmee ik ook een duidelijk signaal afgeef dat ik prestatiegericht werk. Uiteraard houd ik rekening met het menselijke aspect hierbij.

Sinds 2007 ben ik werkzaam als projectmanager/interim manager bij Inter Access (detachering). Hiervoor ben ik werkzaam geweest bij Ruysdael, Pressofoon en Yacht en diverse kleinere bedrijven.

Op dit moment ben ik (via Inter Access) werkzaam bij Boskalis. Als projectmanager ben ik verantwoordelijk voor de technische infra integratie van Smit en Boskalis. Zoals bekend heeft Boskalis het bedrijf Smit overgenomen en worden (intern) deze bedrijven samengevoegd.

Antecedenten (op hoofdlijnen):

-2010 – HP CDS; In de rol van programmamanager verantwoordelijk voor de realisatie van een tweetal strategische doelstellingen (standaardisatie en groei) voor het Leger des Heils. Het Leger des Heils heeft de automatisering geoutsourced aan HP CDS. Kort samengevat is de complete infrastructuur vervangen en is er een aantal transities uitgevoerd om alle Leger des Heils werkeenheden onder te brengen in de centrale omgeving.

-2009 – Turien; In de rol van projectmanager verantwoordelijk voor het realiseren van interfaces tussen de nieuwe- en legacy systemen

-2008 – IBM; Als projectmanager verantwoordelijk voor de projectportfolio van de ABN-AMRO unit Asset Management (infrastructuur). Onder andere projecten uitgevoerd t.b.v. de ontvlechting van ABN-AMRO onderdelen naar Fortis.

-2007 – Corus; verantwoordelijk voor diverse infrastructuur projecten en het inrichten van nieuwe diensten.

-2006 – Onderzoeksraad voor Veiligheid; Als projectmanager verantwoordelijk voor de realisatie van het onderzoeksrapport “brand cellencomplex schiphol”.

-2006 – Unive; verantwoordelijk als portfoliomanager voor de projectportfolio van Marketing & Verkoop.

-2005 – Pressofoon; Manager Backoffice. Verantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering van Pressofoon.

-2004 - Syngenta; Als projectmanager verantwoordelijk voor selecteren en implementeren van uitwijk.

-2003 – Syngenta; Als projectmanager verantwoordelijk voor de Tokenring naar Ethernet migratie voor alle Benelux vestigingen.

-2002 - IBFD; Als projectmanager verantwoordelijk voor een ITSM tool selectie en implementatie, opzetten van een servicedesk en procesoptimalisatie van diverse afdelingen.

Vakkennis Edwin van den Broek

Functiegebieden

Consulting/advies, Management, Kantoorautomatisering en Projectmanagement.

Onderwerpen

Management en ICT-branche.

Methoden/frameworks

Prince2.

Computable Expert
Edwin van den Broek

Edwin van den Broek B ICT
Opleidingsniveau: HOBU
Functie: Projectmanager/Interim manager
Werkzaam bij: Inter Access
Bedrijfsgrootte: 501-1000 personen
Omvang ict-afdeling: 500 t/m 999 personen
Branche: Zakelijke dienstverlening
Geeft leiding aan: 25 tot 50 personen

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.