Fred Streefland


Fred Streefland is een expert van Computable voor het topic Security.

Fred Streefland is werkzaam als Director Cyber Security (CISO) EMEA voor Hikvision.

Fred is zijn carrière in 1988 begonnen op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) te Breda en heeft vervolgens 16 jaar gediend als officier Inlichtingen en Veiligheid bij de Koninklijke Luchtmacht, de MIVD en op het NAVO hoofdkwartier te Brussel.
In oktober 2008 is hij als luitenant-kolonel overgestapt naar IBM Nederland BV. Binnen IBM was hij het centrale aanspreekpunt voor alle zaken rondom Openbare Orde en Veiligheid en Cyber Security en had hij directe relaties en regelmatig overleg met de wereldwijde IBM experts op deze gebieden.
In april 2012 stapte hij over naar Accenture en vervulde de functie van senior manager Security. In deze periode heeft hij gewerkt als projectleider Smart Grid Security. Na Accenture heeft hij gewerkt in de ICS/SCADA Security bij ENCS en als CISO bij Exact en LeaseWeb. Voordat hij bij Hikvision kwam, werkte Fred als Chief Security Officer (CSO) bij Palo Alto Networks, verantwoordelijk voor Noord- en Oost- Europa.

Vakkennis Fred Streefland

Functiegebieden

Beveiliging, Consulting/advies, Management, Informatieanalyse, Projectmanagement, Testen/implementeren en Training/opleiding.

Onderwerpen

Management, Business Analytics, Internet, Infrastructuur, Datacenters, Security, ICT-branche, Overheid en Internet of things.

Software/hardware

Cognos, DB2 en WebSphere.


Computable Expert
Fred  Streefland

Fred Streefland
Opleidingsniveau: Postdoctoral
Carrièreniveau: Senior Management
Functie: Director Cyber Security
Werkzaam bij: Hikvision
Bedrijfsgrootte: Meer dan 5000 personen
Branche: ICT
Geeft leiding aan: 1 tot 10 personen

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.