Michael Stolwijk


ing. Michael Stolwijk is een expert van Computable voor het topic Infrastructuur.

Michael Stolwijk is al bijna 22 jaar sales consultant in de IT. Na 20 jaar bij Getronics gewerkt te hebben, is hij momenteel twee jaar werkzaam bij Telindus-ISIT. Ongebonden aan een bepaald marktsegment werkt hij binnen een brede en diverse klantenkring. Deze varieert van enterprise klanten tot service providers. Dit maakt dat Michael een duidelijke en heldere visie heeft op de impact van infrastructuren op de businessprocessen van diverse organisaties.
Michael heeft veel ervaring met een brede variëteit aan infrastructuren, van de netwerken Novell, Banyan Vines, DEC en AppleTalk tot aan de hedendaagse IP-netwerken. Dat ook IP-netwerken een brede diversiteit kennen, blijkt al uit de verschillen tussen enterprise-infrastructuren, waarbij beschikbaarheid en beveiliging van belang zijn, en ISP-infrastructuren waarbij services en
transport differentiatie van belang zijn.
De laatste 10 jaar ligt de focus van Michael veel op Unified Communications en collaboration. Hierbij zijn het vooral de applicaties die de uitdaging vormen om voor de klant een goede bussiness-ondersteunende infrastructuur te realiseren.
Naast dat Michael één van de eerste CCIE’s is binnen Nederland, was hij ook één van de eerste specialisten binnen Nederland die een certificaat behaalde om mainframe-koppelingen op basis van Cisco te realiseren naar IP-omgevingen. Hierdoor heeft hij veel ervaring opgedaan met mainframes, virtual machines, VTAM en fiber-koppelingen. Vanuit de bovenstaande kennisgebieden is het dan ook niet vreemd om Michael aan te treffen in de snel ontwikkelende wereld van de datacenters, waarbij unified computing, virtualisatie en storage de nieuwe uitdagingen zijn geworden.

Vakkennis Michael Stolwijk

Functiegebieden

Functioneel ontwerp, Netwerk engineering/beheer en Systeembeheer.

Onderwerpen

Cloud Computing, Internet, Mobility, Infrastructuur, Security en Digital Workplace.

Methoden/frameworks

Prince2.

Software/hardware

Cisco en VMWare.

Computable Expert
Michael  Stolwijk

ing. Michael Stolwijk
Opleidingsniveau: HOBU
Functie: pre-sales consultant
Werkzaam bij: Telindus
Bedrijfsgrootte: 1000-1500 personen
Omvang ict-afdeling: 50 t/m 99 personen
Branche: ICT

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.