Egon van Dongen


Egon van Dongen is een expert van Computable voor de topics Datamanagement, Cloud Computing en Datacenters.

Egon van Dongen is Systems Engineering Manager EMEA bij Zerto, een Hewlett Packard Enterprise bedrijf. Zerto stelt klanten in staat om altijd actief te zijn door het vereenvoudigen van de bescherming, het herstel en de mobiliteit van applicaties, zowel on-premise als in de cloud.

Egon helpt organisaties om de acceptatie van de cloud te versnellen en workloads op hyperscale naar de cloud te migreren. Ook wil hij een bijdrage leveren aan de IT resiliency van organisaties, zodat ze effectief kunnen anticiperen op veranderingen en tijdig gebruik kunnen maken van nieuwe technologieën. Dit doet hij mede door zijn rol binnen Zerto’s corporate architect team, dat de wereldwijde organisatie ondersteunt met specialistische kennis van producten, zowel binnen als complementair aan het Zerto-portfolio. Het team zorgt er met behulp van trainingen en documentatie voor dat alle medewerkers beslagen ten ijs komen en op de hoogte zijn van de producten en diensten én begrijpen hoe deze in het grotere plaatje passen. Egon richt zich daarbij met name op de Europese markt. Hij startte oorspronkelijk binnen het corporate architect team als Azure-expert. Momenteel focust hij zich op Kubernetes en het back-up en disaster recovery-aspect van containerisatietrajecten.

Voor deze rol vervulde Egon bij Zerto ook ruim 3 jaar de functie van Microsoft Azure en Zerto IT Resilience specialist. Hij werkt sinds 1993 in de IT en heeft uitgebreide ervaring op het gebied van storage, back-up, IT-infrastructuren, cloud computing, beheer en virtualisatie.

Vakkennis Egon van Dongen

Functiegebieden

Applicatiebeheer, Beveiliging, Commercie, Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Helpdesk/support, Management, Informatieanalyse, Netwerk engineering/beheer, Projectmanagement, Systeembeheer, Technisch ontwerp, Testen/implementeren en Training/opleiding.

Onderwerpen

Digital Transformation, Business Analytics, Datamanagement, Cloud Computing, Internet, Infrastructuur, Datacenters, Security, Beheer, ICT-branche en Start-ups.

Software/hardware

Apache, Citrix-software, Excel, Exchange, Informatica, Linux, MySQL, Novell, SharePoint, SQL Server, VMWare, Windows Azure, Windows PC, Windows Server, Wireless en Salesforce.

Artikelen van Egon van Dongen


Computable Expert
Egon van Dongen

Egon van Dongen
Opleidingsniveau: HOBU
Carrièreniveau: Leidinggevend
Functie: Sales Engineering Manager EMEA
Werkzaam bij: ZERTO
Bedrijfsgrootte: 501-1000 personen
Branche: ITWilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.