Renske van der Weijden


Renske van der Weijden is een expert van Computable voor de topics ERP en ICT-branche.

Ik ben mijn ERP carrière gestart in 1989 bij een software bedrijf die ERP software ontwikkelde voor het IBM systeem AS/400. Dit bedrijf richtte zich voornamelijk op producerende bedrijven in de breedste zin van het woord. Ik ben hier gestart als medewerker van de helpdesk en vanuit deze functie doorgegroeid naar consultant.

De volgende stap was het werken voor een bedrijf in automatische identificatie. Binnen dit bedrijf heb ik ervaring opgedaan met projecten op het gebied van automatische identificatie van goederen en personen middels barcodering, RF- ID, mobiele datacommunicatie etc.

Hierna ben ik me gaan verdiepen in het beheer en onderhoud van ERP software volgens ITIL in internationale bedrijfsomgevingen. Hoe zet je dit praktisch op als je te maken hebt met vestigingen in de 3 werelddelen (APAC, Europa, USA), die 7x24 uur ondersteuning willen hebben en de kern van de software gelijk willen hebben en houden.

In 2000 ben ik bij IFS Benelux B.V. gestart als Pre-sales consultant en vanaf 2006 tot en met 2008 als Marketing Manager. In 2009 ben ik werkzaam geweest als Account Manager. In 2010 ben ik Sales&Consultancy Manager geweest bij IT&Care. Dit bedrijf houdt zich bezig met ontwikkelen van software voor Arbodiensten en Gezondheidsmanagement. Hierna werkzaam als partner manager & marketing manager bij Medius, een jong dynamisch bedrijf met een software oplossing voor e-invoicing. Daarna Nu gaan werken als account manager bij Sofon. Sofon Guided Selling is standaard software waarmee verkopers, dealers en klanten snel en foutloos offertes, orders en contracten maken.
Nu sinds februari 2014 weer terug bij mijn 'oude liefde' IFS Benelux B.V. als Account Manager.

Vakkennis Renske van der Weijden

Functiegebieden

Applicatiebeheer, Commercie, Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Helpdesk/support, Management, Informatieanalyse, Marketing/promotie, Projectmanagement en Training/opleiding.

Onderwerpen

ERP, CRM en Beheer.

Methoden/frameworks

ITIL.

Computable Expert
Renske van der Weijden

Renske van der Weijden
Opleidingsniveau: HOBU
Carrièreniveau: Ervaren
Functie: Account Manager
Werkzaam bij: IFS Benelux B.V.
Bedrijfsgrootte: 26-50 personen
Omvang ict-afdeling: 1 t/m 4 personen
Branche: ICT

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.