Robbrecht van Amerongen


Robbrecht van Amerongen is een expert van Computable voor de topics Cloud Computing en Internet of things.

Na het afronden van zijn studie bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen is Robbrecht van Amerongen gaan werken als systeemontwikkelaar bij Ernst&Young; Consulting. Al snel kreeg hij de mogelijkheid om zicht te ontwikkelen tot projectmanager / ICT consultant. Vanuit deze rol is Robbrecht de sinds 2001 verantwoordelijk geweest voor oplevering (ontwerp, bouw en invoering) van tientallen maatwerkprojecten. In deze rol fungeert hij als brug tussen ICT en Business.Het inrichten en optimaliseren van software development processen is in al die tijd een passie voor hem geweest. Hierbij heeft hij in verschillende trajecten laten zien dat hij in staat is om verschillende agile methodieken (Scrum, RUP, DSDM) pragmatisch toe te passen en te laten ondersteunen door de juiste tools. Sinds 2010 is Robbrecht als Agile Master examinator betrokken bij het Agile consortium.

Robbrecht is bij Lead IoT en Business Development Manager bij AMIS Conclusion

Vakkennis Robbrecht van Amerongen

Functiegebieden

Applicatiebeheer, Commercie, Consulting/advies, Database-engineering, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Marketing/promotie, Kwaliteitszorg, Projectmanagement, Software-ontwikkeling, Testen/implementeren en Webmanagement.

Onderwerpen

Management, Digital Transformation, ERP, Development, Cloud Computing, Mobility, Infrastructuur, ICT-branche en Loopbaan.

Methoden/frameworks

Agile, Dsdm, J2EE, Prince2, RUP en Scrum.


Computable Expert
Robbrecht van Amerongen

Robbrecht van Amerongen
Opleidingsniveau: Universitair
Carrièreniveau: Senior Management
Functie: Business unit manager

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.