Michel Philippens


Michel Philippens is een expert van Computable.be voor de topics Business Analytics, Datamanagement en Cloud Computing.

Michel Philippens heeft een grote passie voor alles wat met big data analytics te maken heeft, en hoe je daarmee bedrijfsbeslissingen slimmer maakt. Met een Master in Sociologie en Statistiek werkte hij eerst als onderzoeksassistent bij de KU Leuven, maar Michel kwam al snel bij SAS terecht als Senior Consultant. Ondertussen heeft hij 15 jaar ervaring opgebouwd en over de loop van de jaren heeft hij de wereld van analytics grondig zien veranderen.

Volgens Michel horen analytics thuis in het dagdagelijkse leven, en niet in een ‘labo test omgeving’. Het is precies die manier van denken, samen met zijn jarenlange ervaring die van hem de geknipte persoon maken om bij SAS grote bedrijven en organisaties te begeleiden in hun analytics journey. Op die manier helpt hij onder andere verschillende financiële instellingen en overheidsdiensten om analytics zo breed en efficiënt mogelijk in te zetten. Hij volgt nieuwe trends op de voet en heeft een helikopterzicht over alle mogelijke toepassingen van analytics.

Vakkennis Michel Philippens

Onderwerpen

Business Analytics, Datamanagement en Cloud Computing.


Computable.be Expert
Michel  Philippens

Michel Philippens
Opleidingsniveau: Universitair
Carrièreniveau: Senior Management
Functie: Principal Advisor Data And Analytics
Werkzaam bij: SAS
Bedrijfsgrootte: 251-500 personen
Branche: Nieuwe Leraren Opleiding (NLO)Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.