Jos S.J. Jacobs


Sinds het IBM 360/20 systeem werk ik met computers. Ik heb de eerste stappen van het internet meegemaakt en de geboorte van de PC. Ook daarna ben ik steeds blijven studeren, bijscholen en werken in de ICT omgeving, met wat zijsprongetjes in de psychologie.
Ik heb Grafisoft opgericht in Belgie, meer dan 20 jaar geleden. Sinds dan lever ik met mijn bedrijf diensten aan de KMO sector, de overheid, openbare bibliotheken, scholen, multinationals en allerlei verenigingen. ICT security is hiervan een belangrijk onderdeel, samen met advanced moritoring en management.
Ongeveer 8 jaar geleden ben ik gestart met outsourcing in India -met wisselend succes-. Sinds 6 jaar werken we met outsourcing partners in Cebu, op de Filipijnen, waar we enkele jaren geleden een eigen vestiging hebben opgezet.
Nu zijn we een partner van heel wat instellingen en ondernemingen voor het volledige beheer van hun ICT omgeving, met inbegrip van cloud, automatisering, IoT, RFID, communicatie, security, audio- en videosystemen, en andere geavanceerde technologie.

Vakkennis Jos S.J. Jacobs

Onderwerpen

Management, Outsourcing, Digital Transformation, Business Analytics, Datamanagement, ERP, CRM, Development, Cloud Computing, Internet, Mobility, Infrastructuur, Datacenters, Security, Beheer, ICT-branche, Overheid, Zorg, Onderwijs, Maatschappij, Start-ups en Digital Workplace.

Methoden/frameworks

ITIL.

Programmeertalen/tools

HTML/CSS en Visual Basic.

Software/hardware

Access, Apache, Excel, Exchange, Informatica, SQL Server, Windows Azure, Windows Server en Wireless.

Jos S.J. Jacobs

Jos S.J. Jacobs
Opleidingsniveau: HOBU
Carrièreniveau: Directie
Functie: CEO
Werkzaam bij: GRAFISOFT BE/PH
Bedrijfsgrootte: 11-25 personen
Branche: Middelbaar beroepsonderwijs (MBO)
Geeft leiding aan: 25 tot 50 personenWilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.