Computable.be
  • Thema’s
    • Security & Awareness
    • Cloud & Infrastructuur
    • Data & AI
    • Software Innovation
  • Computable Awards
    • Nieuws Computable Awards
    • Hall of Fame
  • Cybersec e-Magazine
  • Kennisbank
  • Inlog
  • Nieuwsbrief

Voedingsstart-up Apicbase haalt zeven ton op

29 juni 2017 - 14:31ActueelInnovatie & Transformatie
Frederic Petitjean
Frederic Petitjean

De Belgische foodtech-startup Apicbase heeft zevenhonderdduizend euro opgehaald. Het bedrijf, onder meer opgericht door sterrenchef Julien Burlat, ontwikkelt cloudsoftware waarmee professionele keukens hun processen beheren en optimaliseren, van ingrediënt tot afgewerkt menu.

De kapitaalronde van Apicbase werd geleid door Business Angel Network Vlaanderen. De startup zal het opgehaalde geld gebruiken om het team verder uit te bouwen, de software en bijbehorende hardware verder te ontwikkelen en om het product en merk in de markt te zetten.

Apicbase maakt deel uit van de incubator Start it @KBC. De technologie van de startup linkt gegevens over gerechten aan foto’s en geeft het bereidingsproces visueel weer. Daardoor kan de voedingsindustrie voortaan de kennis van zijn chefs vastleggen, de kwaliteit in de keuken verhogen en sneller nieuwe medewerkers opleiden. De tool slaat ook alle kennis over ingrediënten, gerechten en menu’s op, wat leidt tot efficiënter beheer van allergenen, bestellijsten en kostprijsberekening. Bovendien zijn alle gegevens inzetbaar als productcatalogus voor commerciële teams.

Apicbase ontwikkelde ook de Apic Studio, een compacte fotostudio, speciaal ontworpen voor het fotograferen van voeding. Chefs leggen zo met één druk op de knop hun culinaire creatie in hoge resolutie vast.

‘Dankzij onze fotostudio maken bedrijven visuele, stapsgewijze handleidingen voor het keukenteam waardoor de kwaliteit van de maaltijden in alle vestigingen hetzelfde blijft’, zegt ceo Carl Jacobs. ‘De grootste troef van onze sof- en hardware is dat ze ontwikkeld zijn met gebruiksgemak in het achterhoofd, waardoor ze geliefd zijn bij de chefs en foodmanagers die er dagelijks mee werken.’

Apicbase werd opgericht in april 2014, bouwend op een idee van sterrenchef en medeoprichter Julien Burlat. Hij zocht naar een manier om zonder enige kennis van fotografie en zonder verlies van tijd in de keuken, professionele foto’s te maken van creaties en zo een visueel archief aan te leggen.

Het bedrijf telt ruim tweehonderd klanten in meer dan vijftien landen, waaronder enkele grote spelers in de voedingsindustrie: Sodexo, Unilever Food Solutions, LSG Sky Chefs, Puratos en Cuisine Solutions. Ook enkele toprestaurants maken er gebruik van. 

Meer over

Archivering

Deel

    Inschrijven nieuwsbrief Computable

    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van een of meer mailings namens Computable. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de af­meld­func­tie in de nieuwsbrief.
    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw per­soons­ge­ge­vens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

    Meer lezen

    Betalen
    ActueelInnovatie & Transformatie

    Apicbase haalt vier miljoen euro op

    AchtergrondCloud & Infrastructuur

    Apicbase professionaliseert de foodsector

    Geef een reactie Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Populaire berichten

    Meer artikelen

    Footer

    Direct naar

    • Kennisbank
    • Computable Awards
    • Colofon
    • Cybersec e-Magazine

    Producten

    • Adverteren en meer…
    • Persberichten

    Contact

    • Contact
    • Nieuwsbrief

    Social

    • Facebook
    • X
    • LinkedIn
    • YouTube
    • Instagram
    © 2025 Jaarbeurs
    • Disclaimer
    • Gebruikersvoorwaarden
    • Privacy statement
    Computable.be is een product van Jaarbeurs