‘iPad Pro is serieuze MacBook-concurrent’

De iPad Pro is wel degelijk een ‘echte’ computer en dan eentje die de MacBook beconcurreert. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Twijfels genoeg over tablets en de validiteit van de markt voor dat type computers. Toch lijkt de tijd aangebroken dat tablets de productiviteitsmythe van gewone computers afbreken. De Surface-lijn van Microsoft en de iPad Pro’s van Apple tonen, met de apart aan te schaffen toetsenbordcovers, aan dat tablets heus niet alleen voor mediaconsumptie zijn.

De iPad Pro is volgens de review van TechCrunch 'de meest toegankelijke computer die Apple ooit heeft gemaakt'. Het gaat daarbij ook om toegankelijkheid voor mensen met beperkingen (handicaps). Tegelijkertijd wordt de kracht en veelzijdigheid van deze Apple-tablet geroemd: 'De lijst van dingen die het niet kan doen, wordt steeds obscuurder.' De twee iPad Pro-modellen zijn door hun hogere prijzen nog geen regelrechte pc-concurrenten, maar wel concurrenten voor de MacBook. Tim Cook heeft lang geleden al gezegd niet wakker te liggen van dergelijke kannibalisatie. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-18T08:15:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.