‘Verklikpremie BSA gaat ver maar is terecht’

500 euro beloning

De BSA looft terecht grof geld uit voor het melden van illegaal softwaregebruik. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Business Software Alliance (BSA) looft tot wel tienduizend euro uit voor tipgevers die bedrijven aanbrengen voor illegaal gebruik van software. De bestrijder van softwarepiraterij voert zo de strijd op tegen het kopiëren en licentieloos gebruiken van commerciële software. Let wel, voor de verklikpremie gelden wel enkele kleine lettertjes: 'een vergoeding wordt enkel overwogen wanneer de BSA een financiële schikking ontvangt van het aangegeven bedrijf, en deze het gevolg is van onderzoek dat werd opgestart als resultaat van de door u rechtstreeks verstrekte informatie.'

Ondanks het negatieve beeld van verklikken, staat de organisatie in zijn recht om softwarepiraterij tegen te gaan. Commerciële inzet van software levert de gebruikende bedrijven immers inkomsten op, terwijl de makers van die software inkomsten mislopen. De argumentatie dat programmatuur te duur is en dat softwarepiraten nooit het gebruikte pakket zouden hebben aangeschaft, is een drogreden. Immers, ze plukken wel de vruchten van het gebruik ervan. De BSA gaat ver, maar doet dat terecht. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-03T07:56:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.