‘Intel had Atom eerder moeten schrappen’

Intel is laat met het herzien van zijn Atom-chips, die het gracieus had moeten vervangen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Intel schrapt zijn volgende generatie Atom-processors, wat een donkere schaduw werpt op de hele instapreeks van zuinige maar zwakkere chips. De Atom was in trek toen de netbook populair was, maar wist dat succes niet te prolongeren. Nu worden de Atom-uitvoeringen met de codenamen Sofia en Broxton met onmiddellijke ingang geschrapt. Deze twee Atoms waren bedoeld voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Sofia werd al uitgeleverd en Broxton zou (na enige vertraging) dit jaar uitkomen.

Intel voert nog meer wijzigingen door in zijn productportfolio, in het kader van zijn forse reorganisatie waarbij zo’n 
twaalfduizend banen verdwijnen. Zo wordt ook de voor tablets bedoelde Atom X5 uitgefaseerd, en vervangen door Pentium- en Celeron-chips (met de codenaam Apollo Lake).

Intel had eerder afscheid moeten nemen van zijn Atoms. Nu worden tablet- en pc-makers geconfronteerd met plotse uitval en eventuele overtollige voorraden. Bewuste kannibalisering door Pentiums en Celerons had een geleidelijke overgang gegeven, wat beter was geweest voor de toch al onrustige pc-markt. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-04T08:17:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.