'IT-security dwingt PC-upgrades af'

Dit artikel delen:

Pc-vernieuwing krijgt een kickstart door de dwingende ketenwerking van it-security. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Pc-leveranciers en softwareproducenten gaan voor afschrijvingen nogal eens uit van optimistische periodes waarin aankopen financieel worden afgeschreven en vervangen. In de praktijk blijken systemen langer mee te gaan dan de drie à vier jaar die vaak worden gehanteerd om licentiekosten en software-abonnementen door te rekenen. Vijf jaar oude computers zijn heus geen uitzondering.

Als functionaliteit van nieuwe hardware en software niet verleidt tot upgrades en nieuwkoop, dan kan security dat mogelijk wel doen. It-security legt constant verschuivende vereisten op, ook voor software en uiteindelijk voor hardware. Het gaat om de hele keten van bijvoorbeeld internetbankieren of online-applicaties naar actuele browserversie, via ondersteunde os-versie naar ook wel computerhardware. Oudere Macs die verder mogen dan OS X-versie 10.5 draaien een onveilige Safari-versie, die daarnaast niet werkt voor bijvoorbeeld Google Docs. Een oudere Windows-versie moet het doen zonder nieuwste Internet Explorer of Chrome. Enzovoorts. it-security jaagt zo computerupgrades aan. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-09T08:05:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.