‘Tablets zoeken nieuwe rol’

tablet kantoor vergadering grafiek

Tablets zijn toch niet de voorspelde vervanger van de pc. Wat zijn ze dan wel? Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De verkoop van tablets verloopt al enige tijd niet zoals eerder was verwacht. De voorspelde glansrol voor tablets als vervangers van de algemeen gebruikte pc lijkt niet aan de orde. Of is in ieder geval in veel minder massale mate aan de orde. Enerzijds blijft de oude, trouwe pc toch nog in gebruik, zij het met minder grote verkoop vanwege lagere vervangingsgraad. Anderzijds lijkt juist de smartphone de meest ‘persoonlijke computer’ te zijn, die door eindgebruikers wordt benut voor veel van hun dagelijkse digitale handelingen.

Zijn tablets daarmee slechts een fad; een trend van slechts voorbijgaande aard? Zoals spraaksoftware op de pc was, zoals zandtuintjes op managersbureaus waren, en zoals netbooks in de pc-markt? Sommigen voorspellen dat tablets dood zijn. Anderen spreken van een luwte of relativering. Tablets zijn hoe dan ook in flux: ze zoeken een nieuwe rol. Wellicht toch als productie-apparaat, in de vorm van Microsofts Surface en Apple’s iPad Pro. Of als digitaal canvas voor een nieuwe generatie artiesten en kunstenaars. Of als goed gericht onderwijsapparaat. Of als internetapparaat voor ouderen. Of krijgen tablets een hele andere rol? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-13T07:49:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.