‘Apple Watch volgt pad van de iPhone’

Dit artikel delen:

Succes is relatief; sommigen zien de Apple Watch als een mislukking, maar dat is voorbarig. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Apple Watch wordt flink bekritiseerd: het zou functioneel tekortkomen en qua verkoop een teleurstelling zijn. Even ter relativering: de Watch is in zijn eerste jaar op de markt meer verkocht dan de iPhone in zijn debuutjaar. Apple’s allereerste smartphone is toen ook bekritiseerd, maar de verkoopsuccessen sindsdien hebben de perceptie van ‘Apple-succes’ vertekend. Bovendien had de eerste generatie van de iPhone ook zo zijn tekortkomingen, die later zijn gecorrigeerd.

Zo had de iPhone 1 net als de huidige Apple Watch nog geen eigen snelle verbinding. Het toestel, ook wel iPhone 2G genoemd, moest het doen met gewone gsm- en gprs-verbindingen die toen ook al als langzaam werden gezien voor serieus ‘smart’ gebruik van bijvoorbeeld e-mail en internet. Apple’s oer-iPhone kon zonder (het toen nog niet alomtegenwoordige) Wi-Fi een datasnelheid tot 220 kilobit per seconde halen. Geruchten over een zelfstandige (untethered) Apple Watch 2 doen denken aan de evolutie van de iPhone. Deze smartwatch gaat zo hetzelfde pad volgen. Wat vind jij?

In het debuutjaar van de eerste iPhone was niet iedereen overtuigd van dat Apple-product.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-17T07:56:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.