‘Cloud ontslaat niet van eigen verantwoordelijkheid’

Cloudgebruik ontslaat de ‘uitbestedende’ partij niet van verantwoordelijkheid. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het gebruik van externe ict-middelen en -diensten is geen kwestie van alles aan een ander (kunnen) overlaten. Het is al bekend dat dit geldt voor outsourcing, waarbij de uitbestedende partij vinger aan de pols moet houden en regie moet voeren. De kwestie van verantwoordelijkheid lijkt echter nieuw te zijn voor cloud computing, waarbij een organisatie toch eveneens essentiële ict-activiteiten elders laat gebeuren, uitvoeren en/of faciliteren.

Voor sommigen is het wellicht een open deur dat cloud computing de gebruikende organisaties niet ontslaat van hun eigen it-taken, waaronder niet alleen verantwoordelijkheid op papier maar ook beheerwerk in de praktijk. Cloudaanbieder Microsoft heeft het in ieder geval nodig geacht om klanten te wijzen op de grenzen van ieders verantwoordelijkheid. Dit mede met het oog op security; dat is en blijft grotendeels een zaak voor de klant. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-25T08:09:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.