‘Security lijdt onder vermenging werk/privé’

Dit artikel delen:
Cybersecurity

Privésurfen op werksystemen compromitteert bedrijfssecurity. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Privégebruik van werkmiddelen is een vaak oogluikend toegestane praktijk. Het zakelijk gebruik van privémiddelen is vaak een aangemoedigde, want semi-zuinigere, praktijk. Maar privésurfen en byod kunnen fikse gevolgen hebben. De impact gaat namelijk verder dan imagoschade voor een pornosurfende politicus die verhullende screenshots post van zijn openstaande browsertabbladen. De vermenging van privé en zakelijk ict-gebruik kan security de kop kosten.

Dit ongeacht of de zichzelf blootgevende politicus nu wel of niet al weken eigenhandig onderzoek naar malware deed, op/via/met die ophefmakende websites. Dit incident is namelijk slechts een symptoom. Teveel mensen vermengen werk en privé, waardoor eerstgenoemde gevaar loopt. En via de werkgevaren lopen weer andere mensen risico, bijvoorbeeld klanten die privégegevens zoals medische informatie zien lekken. Moeten we terug naar gescheiden apparaten voor gescheiden taken? Of is er een betere manier om werk en privé tegen elkaar te beschermen? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-26T08:03:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.