‘Bankhack Bangladesh schudt financiële wereld wakker’

Dit artikel delen:
Hacking

De deels geslaagde bankhack in Bangladesh heeft uiteindelijk een positief effect. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Niet alleen was de bankhack in Bangladesh een miljoenenklapper die door een toevalligheid is geblokkeerd om een miljardenramp te worden. De deels succesvolle digitale diefstal blijkt een flinke nasleep te hebben. Een bank in Vietnam is bijna voor de bijl gegaan, een bank in Ecuador is beroofd, en het internationale bankbetalingsnetwerk Swift (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) is door de cyberdieven op de korrel genomen. Het lopende onderzoek naar de bankrovers betreft nu meer dan twaalf banken.

Nadat cybercriminelen eerder al pinautomaten en internationale betalingssystemen hebben gehackt, is digitale geldroof hiermee naar nieuwe hoogten gerezen. Uiteindelijk is dit een goede zaak, want het schudt de financiële wereld wakker. Het was al hoogste tijd voor hoger ict-bewustheid, beter security-besef en veiligere ict. Nu kan dat er eindelijk van komen, voordat het echt te laat is. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-06T08:06:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.