‘Apple laat 16GB smartphone eindelijk varen’

Boos op iPhone

Apple is laat met het loslaten van 16GB iPhones, die eigenlijk te krap waren. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple stapt af van 16GB als opslagcapaciteit voor zijn instapsmartphones, aldus ingewijde bronnen van de Wall Street Journal. De iPhone-maker die zich voor laat staan op zijn focus op de gebruikerservaring geeft zijn smartphone-klanten eindelijk meer ruimte. In tegenstelling tot bepaalde Android-modellen zijn iPhones immers niet te voorzien van opslaguitbreiding middels microSD-geheugenkaarten.

De iPhone-modellen met 16GB vervullen enerzijds de rol van goedkoopste instapmodel voor het iOS-ecosysteem. Anderzijds kan het gebrek aan een 32GB-model dienen om gebruikers dan toch net wat meer te laten betalen voor het 64GB-model. Ongeacht of Apple nu de volgende stappen voor opslagcapaciteit ook ophoogt, staat het feit dat 16GB wel erg krap is. Niet alleen krap naar de toekomst toe maar ook gewoon nu al. Apple is dus rijkelijk laat met het verlaten van die krappe opslagruimte. Wat vind jij?
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-07T08:13:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.