‘Netneutraliteit wordt slachtoffer van 5G’

Dit artikel delen:
5G

Netneutraliteit zit telco’s nog altijd dwars, dus willen zij marchanderen met 5G. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Telecommunicatie-aanbieders willen onderhandelen over de mobiele toekomst. Zij zitten flink met netneutraliteit in hun maag en grijpen het aanlokkelijke 5G aan als pressiemiddel. De grootste telecomproviders van Europa, waaronder KPN, Vodafone en T-Mobile, willen dat de EU zijn netneutraliteitsregels afzwakt. Als ‘tegenprestatie’ zou de volgende generatie mobiele netwerkverbinding dan wat eerder uitgerold kunnen worden. De eerste 5G-netwerken zijn dan in 2020 al wel mogelijk, aldus de boodschap van de verenigde telco’s.

Minstens één stad per EU-land kan over vier jaar al voorzien zijn van supersnel mobiel internet, wat gezien huidig gebruik, groei en verwachte innovatie best noodzakelijk kan blijken te zijn. Gaat het hierbij dan om de belofte van versnelde uitrol, of de dreiging van uitstel voor de best hoge investeringen om 5G-infrastructuur neer te zetten? Er wordt hoe dan ook op hoog niveau poker gespeeld, met hoge inzet. 5G wordt hierdoor gegijzeld. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-18T08:14:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.