‘Salesforce zet harde maar juiste Android-supportstap’

Dit artikel delen:

Salesforce supportbeperking voor Android is drastisch maar juist. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Salesforce gaat de ondersteuning voor zijn mobiele app op Android flink beperken. Met ingang van een deze winter komende update voor de Salesforce1-app geniet die mobiele software op Android alleen nog ondersteuning als het draait op een Google Nexus-smartphone of een Samsung Galaxy-toestel. Beide reeksen van de twee Android-aanbieders omvatten een redelijk aantal toestellen.

Toch vallen veel Android-smartphones hiermee buiten de boot. Salesforce bespaart hiermee flink op de tijd, moeite en kosten voor het ontwikkelen, testen en ondersteunen van zijn app op de veelvoud aan Android-versies op toestellen met veel verschillende specificaties. Dit omvat naast processorsnelheid en geheugenhoeveelheid ook bijvoorbeeld schermresolutie. De hierdoor ontstane Android-fragmentatie bezorgt app-developers veel werk. Salesforce geeft nu het harde, maar goede voorbeeld. Hoewel het hiermee wel de trend van byod doorkruist. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-20T08:02:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.