‘Opofferen audiostekker dient onduidelijk doel’

koptelefoon iPhone

Apple lijkt de hoofdtelefoonstekker op te offeren, maar waarvoor precies? Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Diverse geruchten over de toekomstige, dunner-dan-dunne iPhone 7 melden het einde van de oude audio-stekker. Apple zou de vertrouwde en breed compatibele aansluiting voor hoofdtelefoons en headsets gaan schrappen. De opvolger is dan audiogebruik van de bedrijfseigen Lightning-stekker, die al opladen, data-uitwisseling en digitale audio-out mogelijk maakt.

De consternatie over dit vermeende afschaffen van de aloude 3,5 millimeter audio-plug is groot. Apple zou hiermee bewust gebruikersónvriendelijk en arrogant zijn, gedreven door geldbejag. De reacties op deze consternatie zijn ook weer fel te noemen. De klassieke hoofdtelefoonstekker is simpelweg ‘de nieuwe diskdrive’ en vooruitgang moet je niet in de weg staan. 'Als Apple er niet was, zouden we nu waarschijnlijk nog computers met VGA- en seriële poorten gebruiken', blogt Apple-kenner John Gruber, hoewel VGA in de praktijk nog altijd dienst doet. Welk lot is de audiostekker beschoren? Wat vind jij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-29T08:04:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.