‘HPE-koop redt SGI van teloorgang’

De overname van SGI door HPE redt die pionier van de vergetelheid. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Ooit stond SGI, van origine Silicon Graphics Inc., synoniem voor special effects in grote Hollywood-producties. Uiteenlopend van transformerende terminators tot non-natuurlijke dinosaurussen. Daarnaast was SGI ook groot op supercomputergebied, met in Nederland bijvoorbeeld jaren achter elkaar de nationale super bij rekencentrum Sara. Totdat de computerleverancier links en rechts werd voorbijgestreefd.

Na de overname door Rackable Systems, die sluw de bekende naam van zijn koop aannam, is het SGI niet gelukt om de hoogtijdagen te doen herleven. Nu wordt de leverancier opgekocht door Hewlett-Packard Enterprise (HPE) die ooit SGI-concurrent met grafische workstations van het eerste uur was. Anno nu is HPE ook met supers allang flink groter dan SGI. Op de wereldwijde top500-ranglijst heeft HPE een marktaandeel van zo’n 25 procent, terwijl SGI-systemen goed zijn voor slechts 5 procent. De koop door HPE kan de volledige teloorgang voorkomen. Wat vind jij?

Naast de schepping van CGI-dino’s deed SGI ook dienst voor de bediening van het hele Jurassic Park

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-18T08:18:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.