‘BlackBerry grijpt uit wanhoop naar patenten’

Het gevallen BlackBerry ontpopt zich haast tot een patenttrol. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De ondergang van smartphonepionier BlackBerry is een slepende en zelfs uitlopende affaire. De in huis gehaalde ceo John Chen, die moet redden wat er nog te redden valt, ontvouwt nu een nieuw verdienmodel. De hoogste baas, die voorheen reddende ceo was bij Sybase, heeft al aangekondigd dat de Canadese firma in de licensings-business gaat. Die woorden worden nu bekrachtigd met patentrechtszaken tegen andere ict-leveranciers.

Het gaat concreet om ip-telefoniebedrijf Avaya en smartphonemaker Blu, weet technieuwssite Ars Technica te melden. BlackBerry’s stevige aanval op het jonge en relatief kleine Blu uit Miami (in de VS) is echter mede gericht op Android. Dit lijkt een reeks aan patentaanklachten in te luiden tegen andere leveranciers. BlackBerry gaat prat op zo’n 38.000 patenten. Formeel is het bedrijf geen patenttrol, aangezien het zelf wel producten voert met die gepatenteerde uitvindingen. Tenminste, zoals het er nu voor staat. BlackBerry zet een eerste stap op het patenttrolpad. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-24T07:43:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.