‘Google lijdt aan chat-schizofrenie’

Google loopt achter met social en chat, maar pakt het weer verkeerd aan. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Facebook heeft Messenger en Whatsapp. Apple heeft Facetime en iMessage. Microsoft heeft Skype. Google heeft na Google Talk, Google Messenger, Hangouts en experimenten als Google Wave en Google Buzz nu een tweetal nieuwe chat-opties uitgebracht. De komst van de verse apps Allo en Duo luidt een nieuwe poging in van Google om meer mee te gaan in de golf van mobiele communicatie.

Allo is voor tekstberichten, maar kan ook spraakgesprekken aan, net als concurrent Whatsapp. Duo is voor videochatten, net als concurrent Skype. Oh, en vergeet niet het op Allo aanhakende Google Assistant, dat valt te vergelijken met Apple’s Siri, Amazon's Alexa en Microsoft's Cortana. Voor de eindgebruiker wordt het er niet bepaald duidelijker op. Het lijkt erop dat Google van alles probeert. Zoals de vermeende spaghetti-tegen-de-muur productstrategie van Samsung, of meer zoals de Darwinistische aanpak van Bill Gates ooit bij Microsoft. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-06T07:53:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.