‘Apple verwaarloost de Mac Pro’

Apple is zijn topmodel computer uit het oog verloren. Misschien voorgoed? Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Mac Pro is het werkpaard in Apple’s lijn van computers met desktopbesturingssysteem OS X. Het huidige model is alweer zo’n drie jaar oud en loopt qua interne hardware inmiddels nogal achter. Het recente persevenement van Apple ging vooral over het huidige hoofdproduct van het bedrijf: de iPhone. Ondertussen wachten Mac-gebruikers op nieuwe modellen, van de iMac, van de MacBook Pro en van de Mac Pro. De gebruikers van deze machines zijn respectievelijk steeds kleinere groepen.

Begin september is er het plotse nieuws gekomen dat Apple supportpagina’s voor de Mac Pro heeft gearchiveerd en die informatie niet langer zal bijwerken. Dit kan duiden op de langverwachte komst van een nieuw model Mac Pro, maar kan ook het einde inluiden voor het Mac-werkstation. Voor sommigen is dit ondenkbaar, voor anderen kan het logisch zijn. Een krachtige iMac - al dan niet met een 5k-scherm - kan veel ‘pro-taken’ wel aan en de high-end van de Mac-markt is een zeer kleine doelgroep die niet zomaar weg kan. Jaren terug heeft Apple al zijn high-end product van Mac-servers plots geschrapt. Gebruikers zijn toen doorverwezen naar Mac Pro’s en Mac mini’s. Misschien is de Mac Pro eenzelfde lot beschoren, maar het Mac-topmodel wordt hoe dan ook verwaarloosd. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-19T08:18:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.