‘Chromebooks zijn maar 5 jaar houdbaar’

Chromebooks zijn wegwerphardware door de beperkte softwarehoudbaarheid. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De belofte van Chromebooks is dat ze dankzij de cloud geen gevangenis zijn van je kostbare data. Bij hardwareproblemen zoals koffie morsen of vernietigende valpartijen valt er gewoon verder te werken op een ander Chrome-apparaat. De hierdoor mogelijke wegwerpaard van de goedkope Google-laptops blijkt echter ook softwaregedreven te zijn. Google heeft namelijk besloten bepaalde oudere modellen niet langer te ondersteunen.

Chromebooks van zo’n vijf jaar oud vallen buiten de boot wat updates voor het besturingssysteem betreft. Het officiële end-of-life beleid is dat Chrome OS-apparaten vijf jaar lang updates krijgen, waarbij de teller loopt vanaf het uitkomen van de hardware. Dit is nogal een b2b-aanpak voor wat toch ook wel een b2c-device zou zijn. De relatief lage prijs rechtvaardigt dit misschien, hoewel goedkope Windows-laptops in de buurt van Chromebooks komen. Laatstgenoemden zijn dus beperkt houdbaar. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-22T07:53:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.