‘Yahoo-hack heeft grotere reikwijdte dan gedacht’

Dit artikel delen:

De massale Yahoo-hack raakt meer dan alleen die gevallen webpionier. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het lijkt haast geen nieuws meer: de cyberinbraken waarbij tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen accountgegevens worden buitgemaakt. Maar de kwakkelende webpionier Yahoo weet de aandacht stevig naar zich toe te trekken met een nieuw record. Maar liefst een half miljard gebruikersaccounts zijn gecompromitteerd.

Toegegeven, de wachtwoorden zijn versleuteld, wat een goede zaak is. Aan de andere kant: de hack stamt uit 2014, wat een slechte zaak is. Kraakkracht voor encryptie kan namelijk een kwestie van tijd zijn. Daarnaast gaan er berichten rond dat de credentials van zo’n tweehonderd miljoen Yahoo-account al in 2012 zijn gestolen. Erger nog is de reikwijdte van de Yahoo-hack, die bijvoorbeeld ook klanten van Sky en BT (British Telecom) raakt. Zij zijn eigenlijk Yahoo-gebruikers, net als Flickr-gebruikers en andere internetconsumenten wereldwijd. De Yahoo-hack heeft vergaande gevolgen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-29T08:01:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.