‘HP moet zijn inktbusiness wel beschermen’

HP Inc. blokkeert inktcartridges van derden, omdat het wel moet. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

HP Inc. heeft stof doen opwaaien met zijn blokkade van inktcartridges van derde leveranciers. Bepaalde HP-inkjetprinters weigeren dienst als er geen cartridges met originele HP-securitychip aanwezig zijn. Deze blokkade is stilletjes doorgevoerd met een firmware-update, waar aanvankelijk HP’s eigen helpdesk ook niet goed op de hoogte van was. Klagende klanten kregen namelijk te horen dat het een firmwarefout was en dat er een fix zou komen.

Na initiële tegenspraak van de helpdeskinformatie komt HP Inc. toch met een corrigerende update. Die fix is optioneel en geldt nu voor dit geval. Coo Jon Flaxman legt in een verse verklaring uit dat de printerleverancier zijn intellectuele eigendom - en de printervaring van klanten - moet beschermen. Dit is meer dan alleen een kapitalistisch verantwoord streven. Het ‘scheermesjes-businessmodel’ van printers maakt dit zelfs noodzaak. HP Inc. moet zijn inktbusiness wel beschermen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ze kunnen dus detecteren dat niet originele HP cartridges gebruikt worden. Dan kunnen ze er volgens mij ook voor zorgen dat de niet-HP cartridges een slechter resultaat opleveren door bijvoorbeeld de mengverhoudingen te tweaken zodat de kleuren onnatuurlijk lijken, of door teveel inkt te spuiten zodat de inkt uitloopt. Dat zal veel minder opvallen dan gewoon blokkeren. En dan kunnen ze nog steeds blijven zeggen dat "om de kwaliteit te garanderen, raden we aan originele HP cartridges te gebruiken".

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-30T08:00:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.