‘x86 wint van ARM dankzij open hardware‘

Linus Torvalds ziet ARM niet x86 overtroeven, vanwege open hardware. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Linux-schepper Linus Torvalds is niet zo positief over de vooruitzichten van het ARM-processorplatform. Hij geeft die energiezuinige chips niet veel kans om het krachtige x86-platform te overtroeven. De reden hiervoor? Het feit dat er rondom x86-processors een heel ecosysteem aan open hardware bestaat met dito standaarden. Volgens Torvalds ziet het er niet naar uit dat ARM dit gaat evenaren.

Het gaat de hoogste ‘baas’ van Linux hierbij niet om de openheid van de processorinstructies en de kern van de chip - hoewel daar ook op valt af te dingen. 'Het is een factor waar mensen nogal gefixeerd op zijn, maar uiteindelijk doet dat er niet toe. Wat er toe doet is de infrastructuur rondom de instructieset. x86 heeft dat en het heeft heel veel niveaus.' ARM-hardware doet het goed in de mobiele markt, maar als platform is het niet bepaald volwassen, aldus Torvalds. Hij noemt de ARM-microcomputer Raspberry Pi ‘een stuk speelgoed’ en ziet ARM niet x86 overtroeven. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-18T07:51:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.